Kunstkameraden Tilburg van start

 

PERSBERICHT 21 april 2016

Kunstkameraden Tilburg van start

Vanaf dit voorjaar gaan twintig Tilburgse jongeren uit de jeugdzorg aan de slag als kunstkameraad. Het programma Kunstkameraden is project van Stichting De Cultuurkantine en in Tilburg mede mogelijk gemaakt door de gemeente en verschillende fondsen. 11 kinderen en jongeren van Kompaan en De Bocht doen mee dankzij een bijdrage van het Nationaal Fonds. Kinderhulp.

Ze maken als kunstkameraad een kunstwerk samen met een professionele kunstenaar. Het project richt zich niet op de problemen waar deze jongeren mee te maken hebben; maar is gericht op het plezier van de deelnemers en hun gevoel van trots. Onderzoek door het lectoraat Jeugd, gezin en samenleving van Avans Hogeschool wijst uit dat het project de trots en het zelfvertrouwen van de jongeren uit de jeugdzorg vergroot.

Kinderen maken kennis met ‘hun’ kunstenaar

Tijdens verschillende kick-offs in museum de Pont maakten jongeren kenniis met ‘hun’ kunstenaar. Deelnemende Tilburgse kunstenaars zijn o.a. Leo Heerkens, Sanne Jansen, Marjolein Landman, Jeroen de Leijer, Marc Mulders, Kim Patituhu, Carola Popma, Annemarieke Scheepers, Lucas Silawenebessy, Stephan de Weert, Justus van den Elsen, Sanne Jansen en Thomas Swinkels.

Geïnspireerd in de Pont

Tijdens een rondleiding in museum de Pont onder leiding van oud-kunstkameraden kunstenaar Marie-josé Eijkemans en Romana (18) hebben de toekomstige kunstkameraden elkaar ontmoet. Anna (17) vertelt dat ze superblij is om gekoppeld te zijn aan fotografe Kim. ‘Fotograferen dat doe ik zelf ook al veel en ik hou van dieren. Fotograaf Kim heeft thuis een varkentje. Superleuk!’ Janneke van 12 jaar is ook dol op dieren: ‘Vooral paarden.’ Haar kunstenaar Carola lacht: ‘Ik ook, dus dat komt helemaal goed!’ Laurens (12) en Stephan zijn geïnspireerd door de kunstwerken in het museum de Pont en nemen zich voor om een stad te gaan bouwen. Als de Kunstkameraden hun kunstwerk af hebben, wordt op een bijzondere locatie in Tilburg een expositie gehouden. Waar dat is, wordt nog bekend gemaakt. Meer informatie: www.cultuurkantine.nl

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis