Groene speelomgeving voor kinderen

Dit najaar was het zover! Dank zij een gift van Kinderpostzegels konden we het terras bij Sterk Huis kindvriendelijk en groen inrichten. Hiermee hebben de kinderen een veilige en vriendelijke speelomgeving gekregen. Dat is belangrijk om je beter te voelen.

Hoogtepunten zijn voor de kinderen het huisje en het keukentje. Goed voor urenlang speelplezier en om je even in een andere wereld te wanen. Namens de kinderen dank aan Kinderpostzegels en al die lieve mensen die Kinderpostzegels kopen en steunen.

Sinds 2015 werken de Federatie Opvang en Stichting Kinderpostzegels samen aan de uitvoering van het programma Veilige Toekomst voor kinderen in de vrouwen- en de maatschappelijke opvang. Dit programma is door Adessium Foundation mede mogelijk gemaakt. Het gezamenlijk doel is om kinderen in de opvang te ondersteunen bij het verwerken van hun ervaringen. Binnen het programma is aandacht voor de leefomgeving van kinderen die in de vrouwen- of maatschappelijke opvang verblijven. Het doel is om een kindvriendelijke leefomgeving in te richten voor alle kinderen in de opvang. Dat helpt hen om te ontspannen en het draagt bij aan een gevoel van veiligheid en een gezonde ontwikkeling. Kinderpostzegels stelde daarom middelen beschikbaar voor opknapbeurten, verbouwingen en nieuwbouwprojecten t.b.v. kinderen in de vrouwen- of maatschappelijke opvang.

 

 

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis