Afgelopen zaterdag in het Brabants Dagblad: Gamen is goed voor je. ‘Wie denkt dat videogames hersenloos vermaak zijn voor gemakzuchtige nietsnutten, zit er flink naast. Er zijn talloze redenen te verzinnen waarom games goed voor je zijn.’ bron: Brabants Dagblad

Dit artikel zegt goed hoe wij als Sterk Huis denken over Gamen. Want gamen is niet altijd slecht voor jou of je kind. Afgelopen maanden zijn we veel betrokken geweest bij diverse bijeenkomsten over gaming. Uit het innovatielab Gaming, waar jongeren, ouders en professionals met elkaar in gesprek gingen, bleek dat er een groot stigma rust op gamen. Terwijl jongeren juist de meerwaarde van gamen als groter ervaren dan de neveneffecten. Samen werd er gebrainstorm over het heersende beeld rondom gamen. Hier kwamen drie oplossingen uit voort: ‘voorlichting, gastlessen en masterclasses over gamen’, ‘cultuurverandering binnen de gamecultuur’ en ‘onderzoek naar de effecten van gamen’.

‘Zit ik net een goed in een game, trekken ze de WiFi eruit omdat we gaan eten!’

Voorlichting en gastlessen helpen bij het doorbreken van het taboe rondom gaming. Zo ook het kennisevent LevelUp. Een tof evenement rondom het onderwerp gamen, bedoeld voor eindbazen en ouwelui.

Het is een ontmoetingsplek waar jongeren en volwassenen met elkaar het plezier van gamen kunnen ervaren, in contact kunnen komen met elkaar, kennis kunnen ophalen, inspiratie op kunnen doen, hulp en/of advies kunnen krijgen, maar ook om kansen te zien en te grijpen.

Wil je er bij zijn? Het event vindt plaats op 23 februari in de LocHal Tilburg. Aanmelden kan via: https://levelup-gaming.nl/

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis