SJS- Partners tekenen samenwerkingsconvenant

22 grote en kleinere aanbieders van de specialistische jeugdzorg werken sinds 2013 samen om invulling te geven aan de veranderingen binnen de jeugdzorg. Met als doel: de Brabantse jeugd dé specialistische zorg te bieden die zij verdient. Op 12 juni ondertekenden de SJS-organisaties in Tilburg een overeenkomst waarin ze hun samenwerking formeel bekrachtigden.

SJS bundelt krachten om complexe vraagstukken op het gebied van specialistische jeugdzorg samen op te pakken. Zo geven wij met gemeenten, zorgpartners, huisartsen, scholen en cliënten concreet invulling aan de transformatie van de jeugdzorg. “SJS staat voor een nieuwe manier van werken“, zegt Lian Smits, lid van de stuurgroep SJS. “Samenwerken en van elkaar leren, daar gaat het om. Met als doel: onze cliënten de VIP-behandeling geven die zij verdienen.”

Geweldig initiatief

Ook de ‘VIP’s’ zelf, twee vertegenwoordigers uit cliëntenraden, waren aanwezig tijdens de ondertekening. Corita van der Pol is ervaringsdeskundige bij Idris. “Deze samenwerking is een geweldig initiatief. Niet meer ieder voor zich, maar samenwerken: dat is waar deze transformatie over gaat. Als cliëntenorganisaties sluiten we graag bij deze ontwikkeling aan. Zoek ons op in deze belangrijke tijden.”

Voortrekkersrol

Leon Wever, directeur Jeugd van VWS bracht deze dag een bezoek aan een aantal zorgvoorzieningen van de Amarant Groep en Zorgbelang om met eigen ogen te zien hoe de transformatie vorm krijgt. Volgens hem mag het belang van specialistische zorg niet worden onderschat. “Niet als laatste redmiddel, maar juist in de beginfase, waardoor je zwaardere inzet op een later moment kunt voorkomen. Specialistische zorg moet dichterbij de mensen worden gebracht. SJS kan hierbij een belangrijke voortrekkersrol spelen: een voorbeeld voor de rest van het land.”

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis