Ben jij onze nieuwe
Professioneel Opvoeder in een Kleinschalige Woonvorm?
Professioneel Opvoeder in een Kleinschalige Woonvorm
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Schaal 7 of 8: max. € 4.171,02
Relevante werkervaring
MBO/ HBO
hbo / mbo / zij-instromer / vak-agoog
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Sterk Huis start een kleinschalige woonvorm voor maximaal 4 jongeren met hechtingsproblematiek en/of complex gedrag. Het zijn jongeren tussen de 11 en 21 jaar die geen behandelvraag meer hebben, maar ook niet op hun plaats zijn in een gezinshuis of een pleeggezin. De jongeren wonen er tot ze als volwassene uitstromen naar een eigen woning of zelfstandigheidstraining. Een Sterk Thuis wordt gerund door een klein hulpverleningsteam van professionele opvoeders. Gezinshuisouders van een nabijgelegen gezinshuis zijn actief betrokken. Met deze woonvorm in de wijk realiseren we voor deze doelgroep een passend aanbod, zodat zij langdurig en met perspectief een eigen huis hebben, zo thuis als mogelijk.

Hoe doe
je dat?

Anne, bewoonster in een kleinschalige woonvorm vertelt: Ik voel me hier thuis. De opvoeders zorgen ervoor dat ik me op mijn gemak voel, dat ik me kan ontwikkelen en ze helpen mij met het dagelijks leven. De continue betrokkenheid van de gezinshuisouders, ervaar ik daarnaast als prettig. Zij zijn voor mij een vast gezicht voor de buitenwereld. Ik voel me minder een uitzondering, want ik heb een huiselijke gezinsachtige woonsituatie waarin mijn familie en vrienden ook welkom zijn. Ik mag hier blijven wonen totdat er een passende plek voor mij is.” Als professioneel opvoeder doe je alles wat een ‘normale’ opvoeder ook zou moeten doen. Je zorgt voor een veilige en vertrouwde omgeving voor de jongeren, zodat zij zoveel als mogelijk op eigen krachten tot ontwikkeling kunnen komen. Je werkt – waar nodig en noodzakelijk – intensief samen met de jongeren en hun netwerk. Er wordt gewerkt vanuit de methodiek Geweldloos Verzet en Verbindend Gezag. Als professioneel opvoeder heb je een begeleidende en opvoedende rol, maar je bent geen vervanging van de biologische ouder.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Laatst hadden we bij Sterk Huis een The Voice avond. Dat was echt heel erg leuk. De leiding deden gekke dansjes. Het was de leukste middag bij Sterk Huis."
- Shannon 9 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Vandaag heb je een slaapdienst van 13.00 uur tot 10.00 uur de volgende dag. Je krijgt een appje van een jongere of je even tijd hebt. Hij ervaart stress over iets wat is voorgevallen in zijn netwerk en over zijn dagbesteding. Je gaat het gesprek aan en helpt hem eerst om zijn emoties te reguleren. Daarna creëer je samen overzicht om te kijken welke beslissingen hij kan nemen om de situatie zelf aan te gaan. Je verwijst daarbij naar zijn eigen toekomstplan waarin hij houvast vindt.

In de middag druppelen de jongeren een voor een binnen na school en werk. Je laat ze merken dat je het fijn vindt dat ze weer thuis zijn. Tijdens het stofzuigen hoor je allerlei interessante verhalen waar je later op de dag, bijvoorbeeld tijdens het avondeten, mooi op terug kan komen.

‘s Avonds bereid je samen met de jongeren het eten, waarna jullie tijdens het eten op een laagdrempelige manier met elkaar praten over gevoelige onderwerpen zoals seksualiteit en middelengebruik.

Na het eten help je twee jongeren met hun huiswerk, een ander help je op weg om naar de sportclub te gaan en later op de avond kijk je samen televisie.

Nadat alle jongeren op bed liggen, rond je de dag af en ga je zelf ook slapen.

Rond 07.00u gaat jouw wekker. Je zet de ontbijttafel klaar en maakt vervolgens een rondje langs de jongeren om te checken of ze nog iets nodig hebben. Na het gezamenlijke ontbijt draag je over aan een collega.

Wat verwachten wij van je?

Je bent oprecht en onvoorwaardelijk betrokken bij onze jongeren en je bent betrouwbaar. Je kunt achter het gedrag van een jongere kijken en dit omzetten naar wat hij of zij nodig heeft. Als professioneel opvoeder weet je een warm thuis te creëren voor de jongeren. Door jouw open houding heb jij een band en sluit jij goed bij hen aan. Jij hebt feeling met jongeren en jongeren met jou. Jij bent gemakkelijk in contact en je kunt je goed verplaatsen in en aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Vanuit een kalm brein lukt het jou achter het gedrag van onze jongeren te kijken en hen te activeren en te enthousiasmeren voor activiteiten. Het zou mooi zijn wanneer je reeds een (ped)agogische of psychiatrisch verpleegkundige opleiding op minimaal mbo hebt afgerond, maar dat hoeft niet per se. Jouw persoonlijkheid vinden wij belangrijker. Voor deze functie wordt er naar jou als persoon gekeken en wat jouw kwaliteiten zijn. Binnen het team zoeken we naar een goede mix van kwaliteiten, kwalificaties en interesses. Naast hbo-gediplomeerde, SKJ-geregistreerde Jeugd- en Gezinsprofessionals, zijn we ook op zoek naar Jeugd- en Gezinsprofessionals op mbo niveau. Ben jij de persoonlijkheid die wij zoeken en heb jij nog geen (ped)agogische opleiding afgerond maar zou je dat, bijvoorbeeld via een BBL traject, wel willen, dan pas jij binnen ons team.
Verder heb je:

Een gevoel van enthousiasme na het lezen van deze vacature; je wil voor deze jongeren een thuis creëren.
Ervaring en/of affiniteit met de doelgroep.
Een SKJ of BIG registratie voor de functie Jeugd- en Gezinsprofessional C, óf
Een (ped)agogische diploma op mbo niveau 4 voor de functie van Jeugd- en Gezinsprofessional D, óf
Bereid tot het volgen van een (2 jarige) door Sterk Huis gefaciliteerde BBL opleiding (1 dag per week school) voor zij-instromers/omscholers, voor de functie van leerling Jeugd- en Gezinsprofessional, óf
mbo of hbo diploma op gebied van andere vakagogische beroepen als bijvoorbeeld sportagoog, vaktherapeut, medewerker PI of docent speciaal onderwijs.
Levenservaring om overwicht op jeugdigen te kunnen hebben.
De bereidheid om onregelmatig 24/7 te werken, inclusief slaapdiensten.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional C (SKJ) is ingeschaald in salarisschaal 8 (cao-jeugdzorg) met minimaal € 2.808,78 en maximaal € 4.171,02 o.b.v. 36 uur per week.
  • De functie van Jeugd- en Gezinsprofessional D in salarisschaal 7 met salaris tussen € 2.686,74 en € 3.839,75 o.b.v. 36 uur per week. 
  • Ben je nog aan het studeren voor een (ped)agogische opleiding of wil je graag een carrièreswitch maken naar de jeugdzorg en moet je nog beginnen aan de opleiding? Ook dan ondersteunen wij jou in de opleidingskosten graag, bijvoorbeeld in het volgen van de (ped)agogische opleidingen hbo Assiocate Degree, Bachelor of mbo niveau 4. Salariëring van leerling medewerkers is afhankelijk van de opleiding en het leerjaar, variërend van minimaal € 2.340,00 tot maximaal € 2.686,74.
  • Een contract voor bij voor bij voorkeur zo veel mogelijk uren per week 28-36 uur per week.
  • Onregelmatigheidstoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en goede overige secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wij investeren graag in jouw. Vanuit onze eigen academie worden vele (SKJ geaccrediteerde) trainingen geboden om jou als professional verder te ontwikkelen of eventueel punten te halen voor jouw SKJ registratie. 

Meer informatie?

De planning is om deze nieuw op te zetten woonvorm per 1 september 2024 te starten. Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met projectleider Irene Wilthagen, via 06 83 08 63 25 of Gedragswetenschapper Lieke Cleijsen via 06 23 39 69 25. De gesprekken worden in overleg gepland. 

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.