Man of the Match

Na het succes van afgelopen jaar gaan hulpverleningsorganisatie Sterk Huis en voetbalclub Willem II Tilburg opnieuw samenwerken. Onder de noemer: Man of the Match vragen de voetballers van Willem II Tilburg aan de supporters of zij een match zijn met een pleegkind dat op de wachtlijst staat.

Meer dan 20 gezinnen hebben zich begin dit seizoen aangemeld om pleegouder te worden. ‘Meer dan normaal’ zegt Lian Smits, bestuurder van Sterk Huis. ‘Door de samenwerking met Willem II Betrokken hebben we een hele nieuwe doelgroep van mogelijke pleegouders kunnen aanspreken. Veel supporters waren misschien nog niet bekend met Pleegzorg. Dat we nu opnieuw gaan samenwerken om pleegouders te vinden is heel fijn. Er staan nog steeds kinderen op de wachtlijst’.

Man of the Match

In de voetbalwereld wordt er na elke wedstrijd een man of the match uitgeroepen. Ook bij Pleegzorg is ‘matchen’ een belangrijk thema. Wanneer een kind op de wachtlijst staat gaan de Matchers van Sterk Huis aan de slag om een juiste match te vinden met een Pleeggezin. Een goede afstemming tussen kind en gezin is belangrijk. Jolanda en Vivian zijn Matchers bij Sterk Huis. Beide dames ook bekend van de facebookpagina: Jolanda en Vivian zoeken een pleeggezin. Door middel van een profiel van een pleegkind zoeken zij in de database van Sterk Huis een match met een pleeggezin. Soms lukt dit niet. Dan wordt er een oproep gedaan op Facebook. Dit is inmiddels al vijf keer gelukt.

Suzanne Albregts, coördinator Willem II Betrokken geeft aan dat deze zoektocht precies is waar Willem II Betrokken voor staat. ‘Om deze belangrijke boodschap aan onze supporters en uiteraard de rest van Tilburg over te brengen, zetten wij graag onze voetballers in. Zij dienen voor veel mensen als voorbeeld en het geeft dit onderwerp hopelijk de extra aandacht die het verdiend.’

De komende tijd worden supporters gevraagd of zij een match zijn met één van de pleegkinderen op de wachtlijst. Met hopelijk een net zo goed resultaat als afgelopen jaar! Kijk voor meer informatie op www.sterkhuis.nl/pleegzorg

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis