Ben jij onze nieuwe
Jeugd- en Gezinsprofessional?
Jeugd- en Gezinsprofessional
24-36 uur
Midden-Brabant
Max. € 3.749,57
Ervaring met de doelgroep
HBO
Sociaal (ped)agogische opleiding op HBO niveau
Kennis hebben van traumabehandeling is een pré
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet je in voor kinderen, gezinnen, vrouwen en mannen die in een situatie zitten die schadelijk is of was. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eergerelateerd geweld, seksueel misbruik, complexe scheidingen of mensenhandel. Een diverse groep dus. Vaak is er sprake van complex trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

Indien je solliciteert bekijken we samen welke doelgroep passend is bij jou als professional en waar de behoefte van Sterk Huis ligt op dat moment.

Hoe doe
je dat?

Jij hebt het talent om jongeren te begrijpen, te motiveren en te stimuleren. Je stemt af op hun kracht en problemen en brengt regelmaat en veiligheid zodat er ruimte ontstaat voor de behandeling. Dit doe je planmatig, methodisch en actiegericht voor gehele gezinssysteem, waarbij ”vroeg chronisch trauma” (VCT) de belangrijkste pijler is.  Vaak werk je samen met andere instanties en onderhoud je contact met de ouder/verzorgers. Daarin speel je een verbindende rol.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Indien je op de groepen van jongere jeugd terecht komt, zal je dag er als volgt uit kunnen zien:

Vandaag heb je een slaapdienst en die begint meteen anders dan gepland. Twee jongens in de groep hebben gevochten. Jij bent als mentor van een van de jongens de aangewezen persoon om hierover het gesprek aan te gaan.

Als de rust is teruggekeerd, bespreek je na het eten met een collega van een aantal jongeren hun thuissituatie. Er staan schoolvakanties voor de deur en dat is altijd een moment om extra alert te zijn. Voor ouders én voor jongeren kan het extra stress of verleidingen opleveren waar je op in moet spelen.

‘s Avonds bereid je je voor op een training van de Sterk Huis Academie die je morgen gaat volgen. Je volgt de leergang Werken met Jeugd: Professional van de Toekomst. In deze training voor ervaren professionals ga je aan de slag met succesvol netwerken, ambassadeurschap en samenwerken. Daarna ben je een dagje vrij, en dan heb je weer een aantal dagdiensten.

Wat verwachten wij van je?

Je hebt het talent om cliënten te motiveren en te stimuleren. Bij crisissituaties weet jij rustig te blijven en methodisch te handelen. Verder heb je:

Een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op MBO of HBO niveau.
Ervaring binnen Jeugdzorg.
Kennis hebben van traumabehandeling is een pré.
Kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematieken.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

 

  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional D in salarisschaal 7 met salaris tussen € 2.415,26 en € 3.451,77 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Of de functie (Senior) Jeugd- en Gezinsprofessional C in salarisschaal 8 met salaris tussen € 2.524,98 en € 3.749,57 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Onregelmatigheidstoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en goede overige secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!