70 jaar vrouwenopvang De Bocht

Open huis en reünie zaterdag 21 november

Vlak na de oorlog opende in 1945 Huize De Bocht haar deuren voor de opvang van ongehuwde vrouwen die  in verwachting waren van een baby van de bevrijder of de bezetter.

Daarnaast was er de kraamkliniek bij Huize De Bocht  ‘Moedervreugd’, die tot verhuizing naar het TweeStedenziekenhuis op het terrein aan de Tilburgseweg was. Heel veel mensen in onze regio zijn “In de Bocht” geboren.

Dit jaar is het  70 jaar geleden dat Huize De Bocht werd opgericht.  In 2009 is De Bocht gefuseerd met Kompaan en tegenwoordig gaan we samen als Kompaan en De Bocht door het leven. Eén organisatie voor begeleiding en hulpverlening aan kinderen, vrouwen en gezinnen met als doel een veilig en zelfstandig leven met kansen voor ontwikkeling.

De omstandigheden waaronder alleenstaande moeders in de loop van de tijd hun kind kregen, zijn in die 70 jaar ingrijpend veranderd. Vroeger was het een schande om ongehuwd een kind te krijgen en soms was er geen andere keuze dan afstand doen van je kind. Heel pijnlijk voor moeder én kind. Regelmatig hebben wij gesprekken over het verdriet, het gemis of de schuldgevoelens met mensen die op zoek zijn naar hun verleden. Het is goed dat mensen ons opzoeken met die vragen.

Nieuwbouw op onze locatie aan de Rillaersebaan is in voorbereiding en het zou de laatste keer kunnen zijn dat u de Bocht kunt bezoeken.

Veel mensen hebben herinneringen aan Huize De Bocht. Daarom zetten wij de deuren open voor mensen die voor de laatste keer willen zien waar ze geboren zijn, gewoond of gewerkt hebben en voor andere belangstellenden.

Op zaterdag 21 november 2015 tussen 11.00 uur tot 16.00 uur is er een rondgang door de tijd en ruimte voor ontmoeting en tijd voor een praatje.

U bent van harte welkom en neem gerust iemand mee.

Aanmelden en meer informatie: 70jaardebocht@kompaanendebocht.nl

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis