Week tegen Kindermishandeling 2022

wij-doen-mee-banner

Van 14 tot en met 20 november 2022 is de landelijke Week tegen Kindermishandeling. Ook in de regio Hart van Brabant hebben we een week vol activiteiten. Om aandacht te vragen voor kindermishandeling, maar vooral ook om samen de aanpak tegen kindermishandeling te versterken.

Ik zie jou
Horen – zien – en voelen

In de regio Hart van Brabant is het thema van 2022: Ik zie jou. Horen- zien – en voelen.  Alle kinderen hebben er recht op om gezien en gehoord te worden. Zeker als ze opgroeien in een onveilige thuissituatie. Jongeren en volwassenen die mishandeld zijn, vertellen dat er mensen in hun omgeving moeten zijn geweest die iets gehoord of gezien hebben. Maar dat niemand of alleen een enkeling er iets van heeft gezegd of er iets aan heeft gedaan. Slachtoffers hebben daar, naast de andere gevolgen van de mishandeling, last van. Zie jij echt hoe het gaat met kinderen in jouw omgeving?

Durf jij te vertrouwen op wat je hoort, wat je ziet en wat je voelt….? Kijk dan niet weg, vertrouw op je intuïtie en kom in actie door steun te bieden aan een kind in de knel

Maak het verschil

Iedereen kan een verschil maken in de strijd om kindermishandeling te stoppen en signalen van kindermishandeling eerder te zien. Als vrienden, buren, leerkrachten, ooms, en tantes. Als hulpverleners, vrijwilligers, beleidsmakers, en politici. Als volwassenen in het leven van kinderen. Echt iedereen.

Laten we het gesprek voeren hoe we kinderen écht kunnen zien en hoe we samen het verschil kunnen maken voor kwetsbare kinderen en gezinnen. In de zorg, in het gezin, in de sport, op school. Hoe zorg je er nou sámen voor, met alle organisaties en inwoners in een regio, dat we écht in actie komen voor dit grote maatschappelijke probleem?

Nieuwsgierig naar het programma? Kijk dan hier

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis