Ben jij onze nieuwe
Vrijwilliger Koffiecorner?
Vrijwilliger Koffiecorner
< 10 uur
Midden-Brabant
Niet van Toepassing
Relevante werkervaring
VMBO
Affiniteit met de doelgroep binnen Sterk Huis
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet jezelf indirect in voor kinderen, vrouwen en mannen die uit een situatie komen met geweld in afhankelijkheid. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eer gerelateerd geweld of gedwongen prostitutie. Een diverse groep dus, maar altijd mensen die uit een situatie met veel angst en dreiging zijn gevlucht. Vaak is er sprake van trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

Hoe doe
je dat?

Als vrijwilliger in de koffiecorner ben je een belangrijk visitekaartje voor iedereen die Sterk Huis binnen komt. Zowel cliënten, bezoekers als collega’s komen bij jou voor snacks en consumpties. Je leert om te gaan met een echt barista koffieapparaat en je leert melk opschuimen en schenken. Je hebt klantcontact en maakt een praatje. Daarnaast beheer en bewaak je de voorraad. Naast de verkoop begeleidt je cliënten van Sterk Huis die in de koffiecorner werkervaring opdoen. Tot slot zorg je dat de koffiecorner netjes blijft door deze regelmatig schoon te maken.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Laatst hadden we bij Sterk Huis een The Voice avond. Dat was echt heel erg leuk. De leiding deden gekke dansjes. Het was de leukste middag bij Sterk Huis."
- Shannon 9 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Het is maandag 12.30uur als jouw dienst begint. Kantoor collega’s gaan lunchen en ook zitten er een aantal bezoekers te wachten in de hal. De rij voor de koffiecorner ontstaat. Een cappuccino, een latte macchiato en tenslotte een koffie met melk en suiker. Door jouw vriendelijkheid voelt iedereen zich welkom bij Sterk Huis.

Na een uur is de rust wedergekeerd en loop je alle voorraden na. De honing is ver op, dus noteer je dat deze besteld moet worden.

Om 14.00uur komt een cliënt meedraaien voor de derde keer. Je herhaalt wat jullie de vorige keer hebben besproken en laat hem de bestelling doen van een medewerker die een bestelling doet. Vervolgens bekijk je samen hoe het is gegaan en doe je het verwerken van de bestelling in het systeem nog eens opnieuw.

Om 16.30uur zit je dienst er weer op en ben je er volgende week weer.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een vriendelijk persoon die iedereen zichzelf welkom kan laten voelen. Je hebt affiniteit met horeca en wil graag iedereen laten genieten.
Verder heb je:

MBO werk- en denkniveau.
Affiniteit met barista taken.
De wens om jezelf te ontwikkelen in horeca gerichte taken.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Een plek om bij te dragen aan een maatschappelijke opdracht.
  • Een vrijwilligersvergoeding van €20 per maand.
  • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Jolanda Siemons, via 06 39 83 85 29. 

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.