Ben jij onze nieuwe
Vrijwilliger Chauffeur?
Vrijwilliger Chauffeur
Bespreekbaar
Midden-Brabant
Niet van Toepassing
Affiniteit met auto rijden
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet jezelf indirect in voor kinderen, vrouwen en mannen die uit een lastige situatie komen. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eer gerelateerd geweld of gedwongen prostitutie. Een diverse groep dus, maar altijd mensen die uit een situatie met veel angst en dreiging zijn gevlucht. Vaak is er sprake van trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

Hoe doe
je dat?

Als vrijwilliger geef je zelf aan op welke dagen je beschikbaar bent om te rijden. Je gebruikt je eigen auto of een leenauto via Sterk Huis. De ene keer rijdt je de kinderen van school naar therapie en de andere keer van Sterk Huis naar huis. Soms zijn het ritten die je al vaker hebt gereden en ook komen er nieuwe voorbij. Verder rijd je eenmalige ritten en ook wekelijks terugkerende ritten.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. Als vrijwilliger kun jij een bijdrage leveren aan een bijzondere organisatie waar een vrijwillige bijdrage enorm gewaardeerd wordt.

"
Laatst hadden we bij Sterk Huis een The Voice avond. Dat was echt heel erg leuk. De leiding deden gekke dansjes. Het was de leukste middag bij Sterk Huis."
- Shannon 9 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

De coördinator vrijwilligers chauffeurs krijgt de aanvragen binnen en vraagt uit onder de chauffeurs wie er tijd heeft. Deze dag ben je toevallig beschikbaar en geeft aan dat je wel wil rijden.

De coördinator geeft een aantal dagen van te voren de gegevens door waar je die dag naar toe moet.

Je rijd van A naar B en ondertussen maak je, als de situatie het toelaat, een praatje met de kinderen of personen die je vervoert.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een vriendelijk, verantwoordelijk en rustig persoon die iedereen zich welkom kan laten voelen. Je hebt affiniteit met autorijden en hebt je rijbewijs. Daarnaast ben je jonger dan 75 jaar en wil je graag een steentje bijdragen aan de maatschappij.Verder ben je:

Flexibel
Sociaal
Zelfstandig
Verantwoordelijk

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

Een fijne werksfeer waar je een band met de kinderen en ouders of verzorgers kan opbouwen. Het is een bijzondere plek om te werken waar je ook veel waardering en dankbaarheid krijgt van de ouders/verzorgers van de kinderen. 

  • Een plek om bij te dragen aan een maatschappelijke opdracht.
  • Een vrijwilligersvergoeding van €30 per maand. Plus een vergoeding van de kilometers van huis naar Sterk Huis als je met een auto van Sterk Huis rijdt. Bij het gebruik van eigen auto krijg je een vergoeding van €0.39 per kilometer.
  • Met enige regelmaat een teamoverleg. Jaarlijks een teamuitje en je wordt betrokken bij alle activiteiten die Sterk Huis voor de werknemers organiseert.

Meer informatie?

Wil je meer informatie, neem dan contact op met Inge Smolders, via 06 28351685 of vervoer@sterkhuis.nl

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.