Vijf jaar Sterk Huis

vijf-jaar-sterk-huis_2

De zachte krachten zullen zeker winnen

Vijf jaar geleden werd in Goirle een gebouw neergezet. Met stenen, maar vooral met elementen die nog veel sterker zijn dan de grootste steen: met wil, kracht, een missie en visie. Een Sterk Huis.

Op 12 december 2017 veranderde de naam Kompaan en De Bocht in Sterk Huis. Een naam die vier maanden later, op 19 april 218, werd bekrachtigd met de opening van de nieuwbouw van Sterk Huis aan de Rillaersebaan in Goirle. Deze plek draait om integrale hulp voor het hele gezin. Iedereen is welkom: kinderen, jongeren, vrouwen, mannen en gezinnen. (tekst gaat door onze deze video)

Waarom wachten tot problemen groot zijn?

Twee woorden die alles zeggen: Sterk Huis. Een manier van kijken en werken, gedragen door alle medewerkers waar we zo trots op zijn: onze SterkHouders. Sterk Huis is een plek waar je welkom bent als je er op eigen kracht niet uitkomt, waar je weer stevig kan worden, waar je op weg gaat naar een veilige en zelfstandige toekomst. Het verzachten of wegnemen van bestaand leed is enorm belangrijk, maar Sterk Huis wil ook nieuw leed voorkomen. Problemen springen vaak over van generatie op generatie. Waarom wachten tot problemen groot zijn als je ze ook kan tegengaan? Sterk Huis werkt daarom aan de transitie naar de voorkant van de jeugdzorg. Hoe eerder je dáár, bij gezinnen in wijken en buurten, aanwezig bent met een sterke basis of snelle inzet van hoogspecialistische hulp, hoe minder crisiszorg er uiteindelijk nodig is.

Van individueel en probleemgestuurd naar collectief en preventief

Ook de komende jaren blijft Sterk Huis die kant op bewegen: van individueel en probleemgestuurd naar collectief en preventief. Want ieder mens verdient gelijke kansen. Door het samen te doen als gemeenschap, de krachten te bundelen, kunnen we het verschil maken. De samenleving verhardt, maar wie oog heeft voor het goede, zal het ook zien: De zachte krachten zullen zeker winnen in ’t eind, naar een gedicht van Henriette Roland Holst.

Samen sta je sterker

Waar we over vijf jaar hopen te staan? In een wereld waarin die collectieve, preventieve aanpak – als basis voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen – zijn vruchten heeft afgeworpen. De kinderen die nu geboren worden in kwetsbare gezinnen, staan er dan op vijfjarige leeftijd veel beter voor. Is dat realistisch? Jazeker, als je blijft geloven in jezelf en elkaar. Samen sta je sterker. Of, in de woorden van Lian Smits: “Als we het samen doen, dan komen we er wel!”

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis