Vacature: Ambtelijk Secretaris Externe Klachtencommissie

verwijzers-sterk-huis

Ben jij op zoek naar een betekenisvolle rol waarbij je bijdraagt aan het waarborgen van veiligheid en transparantie voor kwetsbare groepen in onze samenleving? Dan biedt de positie van Ambtelijk Secretaris Klachtencommissie bij Sterk Huis en Veilig Thuis Midden- en West-Brabant een uitdagende kans om je juridische expertise en organisatorische vaardigheden in te zetten.

Voor wie doe je het?

Sterk Huis, Veilig Thuis Midden Brabant en Veilig Thuis West Brabant hebben, naast de interne klachtenbehandeling, een onafhankelijke Externe Klachtencommissie waar klagers naar toe kunnen. Deze Externe Klachtencommissie bestaat uit onafhankelijke leden die niet in dienst zijn van Sterk Huis of Veilig Thuis. Ter ondersteuning van de Externe Klachtencommissie zijn we in de periode tussen 1 mei 2024 en 1 november 2024 op zoek naar een ambtelijk secretaris.

Sterk Huis en Veilig Thuis dragen bij aan een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft of met onveiligheid te maken heeft. Je speelt een belangrijke rol bij de transparante en eerlijke behandeling van ingediende klachten. Daarmee lever je een bijdrage aan inzicht en vertrouwen voor kinderen, jongeren, vrouwen, gezinnen, mannen en hulpverleners.

Hoe doe je dat?

Als ambtelijk secretaris geef je binnen de geldende termijnen uitvoering aan de externe klachtenprocedure. Je verzorgt de inkomende en uitgaande correspondentie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor correcte en tijdige documentatie en verslaglegging van de hoorzittingen van de Externe Klachtencommissie. Vanuit jouw juridische kennis en het aanbrengen van structuur en samenhang van geuite standpunten, bevindingen en relazen schijf je de concept beschikking met de juiste terminologieën. Je bent dus ook aanwezig bij de hoorzittingen die plaats vinden in Goirle of Breda. Vanuit je rol ondersteun je de Externe Klachtencommissie op organisatorisch vlak bij het voorbereiden van hoorzittingen. Je bent verantwoordelijk voor de procesbewaking en het zo nodig uitdoen van rappels zodat er wordt voldaan aan de geldende termijnen. Je voert werkzaamheden op secretarieel en organisatorisch gebied uit. Zo kun je de Klachtencommissie optimaal ondersteunen en de klachten binnen de gestelde termijnen afhandelen. Je bent je bewust van de gevoeligheid voor zowel de mensen die klachten indienen als de medewerkers tegen wie de klacht wordt ingediend. Dit vraagt om een goede balans in je objectieve en heldere verslaglegging, binnen de context van de klachtbehandeling. Je voert de werkzaamheden uit in overleg en afstemming met de voorzitter van de Externe Klachtencommissie en het klachtenbureau van Sterk Huis en Veilig Thuis Midden-Brabant en Veilig Thuis West-Brabant. De uren zijn afhankelijk van de hoeveelheid klachten die worden ingediend. Op jaarbasis worden er om en nabij 10 klachten bij de externe commissie ingediend. Per klacht moet je ook rekenen op een tijdsinvestering van gemiddeld 15 tot 20 uur.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

 • Gisteren waren er geen mails binnengekomen, maar vandaag zitten er meerdere mails in de mailbox. In de avond ga je die mails beantwoorden aangezien je ad hoc werkt.
 • Verder neem je de tijd om nog een deel van een beschikking uit te werken.  
 • Voor een hoorzitting moet er nog wat geregeld worden. Daarom ga je een locatie regelen, verstrek je de informatie en verzorg je de uitnodigingen.

Wat verwachten wij van je

Je bent nauwgezet, kunt goed zelfstandig werken en hebt een proactieve houding. De werkzaamheden zijn grotendeels niet vooraf te plannen en de klachtenprocedure is aan strikte termijnen gebonden. Daarom vragen we ook om een grote mate in flexibiliteit in tijd en beschikbaar om werkzaamheden op te pakken op het moment dat de Externe Klachtencommissie een klacht ontvangt. Verder heb je:

 • De mogelijkheid om beschikbaar te zijn tussen 1 mei 2024 en 1 november 2024.
 • Een afgeronde juridische opleiding op HBO niveau.
 • Een uitstekende taal- en schrijfvaardigheid.
 • Enkele jaren relevante werkervaring in de begeleiding en/of ondersteuning van klachtenprocedures is een pré.  
 • Een beschikbaarheid van ongeveer 20 uur per maand.

Wat hebben wij te bieden?

 • De functie Ambtelijk Secretaris Klachtencommissie in schaal 8 met salaris tussen € 2.808,78 en € 4.171,02 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.                                            
 • Onregelmatigheidstoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en goede overige secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Eigen indeling van je tijd en werkzaamheden.
 • Ook ZZP’ers worden uitgenodigd om te reageren.

Meer informatie?

Voor meer informatie en je sollicitatie kun je je wenden tot:

Jan van Duinkerken, voorzitter van de klachtencommissie, telefoonnummer: 06-51347579, emailadres jvduinkerken@protonmail.com

Floor de Kort, staffunctionaris beleid en kwaliteit Sterk Huis, telefoonnummer 06-81413043, emailadres floordekort@sterkhuis.nl

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis