Trainer van IMW werkt samen met Sterk Huis tijdens corona

Hoe gaan wij bij Sterk Huis om met de corona crisis? Onze collega’s bloggen de komende weken over hun ervaringen in deze bijzondere tijd. Deze keer een gast aan het woord, namelijk Ronnie Roosenbrand. Ronnie is werkzaam bij het IMW (Instituut voor Maatschappelijk Werk) als trainer. Bij het IMW kun je terecht als je een vraag op probleem hebt waar je zelf of je omgeving niet uitkomt. Ronnie helpt nu bij Sterk Huis in het dagprogramma. Hoe ervaart Ronnie het werken samen met Sterk Huis in de corona-tijd?

“Normaal gesproken ben ik trainer bij het IMW, maar toen alle scholen dicht gingen ben ik gaan bij Sterk Huis gaan helpen in het dagprogramma. Dit dagprogramma heeft Sterk Huis opgezet, toen werd aangekondigd dat de scholen dichtgingen. Om de groepen waar kinderen en jongeren verblijven en onze pleegouders wat ruimte en rust te geven is dit programma erg belangrijk. Maar natuurlijk ook voor de kinderen zelf.”

Extra aandacht

“Deze tijd is voor iedereen lastig en we moeten allemaal een beetje extra aandacht voor elkaar hebben. Jongeren zijn vaak gebaat met regelmaat en structuur. Dat proberen we door het dagprogramma in stand te houden. Hopelijk kunnen ze rust vinden door even creatief of fysiek bezig te zijn.  Hierdoor hoeven ze even aan niets anders te denken.”

“We starten om half 12. Ik bespreek dan gezamenlijk de dag door met een collega. Welke jongeren zijn er en hoe hebben ze het afgelopen dagen tijdens de activiteiten gedaan? Dan komen om 12 uur de jongeren en beginnen we aan een gezamenlijke activiteit. Dit kan iets creatiefs zijn zoals: mozaïeken, schilderen of tekenen. Of we gaan iets sportiefs doen zoals: (flessen) voetbal, volleybal, basketbal en boksen. Hierbij houden we wel rekening met de 1,5 meter afstand die gehouden moet worden. Hierna sluiten we af op het sportplein, waar we nog iets actiefs doen zoals trampolinespringen, badmintonnen of crossfietsen.”

Van betekenis zijn

“De eerste dag kwam er een meisje van 13 jaar binnen met een slecht humeur. Ze gaf gelijk aan dat ze niemand vertrouwt en ze gaf aan in een onzekere tijd te zitten. Ze zat al drie weken bij sterk huis en mocht maximaal vier weken blijven. Diezelfde dag zou ze bericht krijgen van haar advocaat wat er met haar situatie ging gebeuren. Ze kon niet goed omgaan met de onzekerheid die er heerste over haar situatie. Nadat ze haar hart had gelucht hebben we een half uur intensief boks oefeningen gedaan. Ze gaf naderhand aan dat dit haar heel erg had geholpen om haar gedachten te verzetten en te ontstressen. Dit soort ontmoetingen maken het werk mooi!”

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis