The Gate is officieel gelanceerd

IMG_1029

The Gate komt naar je toe deze zomer! Met een camper en een waar promotieteam is serious game The Gate deze week officieel gelanceerd op de locaties Goirle en Teteringen.

Na 4 jaar ontwikkeling was eindelijk het moment daar om The Gate ‘over te dragen’ aan de verschillende groepen in Goirle en Teteringen. Er werd alles aan gedaan om er een feestelijke gebeurtenis van te maken. Niet alleen voor de kinderen, die nu eindelijk het spel helemaal kunnen spelen, maar ook voor het team dat al die jaren zo hard heeft gewerkt om dit mogelijk te maken! Met een camper, muziek, rookmachines, banners en posters werd de aandacht getrokken. Dit zorgde voor veel belangstelling van kinderen, jongeren en begeleiders.

Aan het einde van de dag ontvingen de begeleiders een rugzak met daarin een laptop en een controller. Vanaf nu kan elk kind dat bij Sterk Huis terechtkomt deze serious game spelen.

Wat is de serious game The Gate?
Bij binnenkomst in een jeugdzorginstelling krijgen jongeren veel informatie, wat vaak niet blijft hangen door alle spanningen en nieuwe indrukken. Met de serious game gaat de jongere zelf op ontdekkingsreis en leert spelenderwijs de wereld kennen waarin hij of zij terecht is gekomen. Door het spel maken ze kennis met de huisregels of leren ze bijvoorbeeld hoe ze het beste koekjes kunnen stelen. Daarnaast ontmoeten ze virtuele lotgenoten. Via hun verhalen worden vragen over de (nog) onbekende plek beantwoord door leeftijdsgenoten. De game is ontwikkeld voor jongeren tussen de 10 en 15 jaar.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis