Samenwerken in coronatijd

video-call-corona

Samenwerken in het sociaal domein is cruciaal. Vooral als het gaat om veiligheid. Maar hoe doe je dat nu in Coronatijd en met wie werk je dan samen? #eensuccesverhaal

Bij een complexe situatie in een gezin waar meerdere hulpverleners betrokken zijn komt er een zorgmelding binnen bij Veilig Thuis. Het gaat om een moeder die in het kader van een complexe scheiding behandeling krijgt bij Sterk Huis. De moeder vertelt verschillende verhalen die niet kloppen en stopt met de cruciale hulpverlening. Enige weken later komt er nogmaals een zorgmelding binnen bij Veilig Thuis. De zoon van deze moeder gaat niet meer naar school. Vader en moeder weten dit niet van elkaar en communiceren ook niet. Bij Sterk Huis maken we ons al langer zorgen. Daarom krijgen deze ouders en hun kinderen ook behandeling.

Een gezamenlijk plan

Sterk Huis werkt in deze casus samen met Veilig Thuis, de medewerker van het wijkteam (complexe jeugd) en andere begeleidende instanties. Via video bellen is het ons gelukt om een gezamenlijk plan van aanpak te maken en dit plan naar ouders te communiceren. Met als positief gevolg dat ouders nu in alle eerlijkheid communiceren en niet meer een wenselijke werkelijkheid laten zien aan de verschillende instanties die zij verschillende verhalen vertellen.

De veiligheid van de kinderen staat voorop. Met dit gezamenlijke plan hopen we de kinderen uit de knel te kunnen helpen zodat zij veilig kunnen opgroeien bij zowel moeder als vader. De samenwerking is hierbij essentieel. Samenwerking betekent ook dat je elkaar op de hoogte houdt, één gezicht toont richting het gezin en veiligheid altijd prioriteert. Heel fijn, als die samenwerking goed loopt. Voor de kinderen in het gezin én uiteindelijk zeker ook voor de hulpverleners rondom dat gezin.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis