Nieuwe leden Pleegjongeren praatraad

Pleegjongerenpraatraad

Op 6 maart hebben we een leuke bijeenkomst gehad van de pleegjongeren praatraad! We mochten maar liefst zes nieuwe leden verwelkomen, die meteen goed hebben meegedacht over onderwerpen binnen pleegzorg.

Het eerste half uur stond kennismaken centraal. Dit was nog een beetje spannend dus gingen we snel door naar Beau. Beau loopt vanuit de gemeente stage en gaat zich focussen op het organiseren van de dag voor pleeggezinnen voor komend jaar. Hierbij mochten alle jongeren hun ervaringen delen met de eerder georganiseerde dagen en mee denken over de dag voor pleeggezinnen die georganiseerd gaat worden. De jongeren waren er unaniem over uit; de Efteling met gratis snacks wat het beste! Met alle input gaat Beau aan de slag en wij wachten in spanning af hoe de dag eruit zal gaan zien.

Daarna is Karen (gedragswetenschapper pleegzorg) aangesloten om aan de jongeren te vragen wat zij van de K!NDT cirkel vinden, die centraal (kan) staan bij de gesprekken tussen pleegkind en pleegzorgwerker. Hier kwamen eerlijke, oprechte en goede reacties op die Karen meeneemt in de verder ontwikkeling van de K!NDT cirkel.

Al met al een volle, leuke, nuttige avond met veel input vanuit de jongeren. Wij zijn blij dat we de raad met zes nieuwe leden mogen uitbreiden en kijken uit naar de volgende bijeenkomsten!

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis