Jeugd- en gezinsprofessional B Geweld in afhankelijkheid en Eer gerelateerde problematiek

Jeugd- en gezinsprofessional B Geweld in afhankelijkheid en Eer gerelateerde problematiek  

28 uur │ HBO │Goirle │ Sterk Huis

Wat ga je doen?

Samen met het gezin/systeem stel je een multidisciplinaire plan van aanpak op. Daarin worden concrete (behandel)doelen en acties geformuleerd. Je ondersteunt het gezin bij de uitvoering van het plan van aanpak  zodat de afgesproken doelen worden gerealiseerd. Je maakt hierbij gebruik van interventies en methoden uit diverse disciplines.

Waar ga je aan de slag?

Binnen cluster 4 wordt 24/7 veilige opvang geboden aan vrouwen, mannen en hun kinderen. De cliënten hebben te maken met geweld in afhankelijkheid, complex ouderschap en/of eer gerelateerd geweld. Naast de veilige opvang en behandeling op groepsniveau en individueel niveau wordt binnen de 24 uurs zorg een jeugd- en gezinsprofessional gekoppeld aan ieder systeem. De werkzaamheden richten zich op het in kaart brengen en vergroten van de veiligheid, zowel de fysieke als de ontwikkelveiligheid, in samenwerking met het systeem, verschillende disciplines, ketenpartners en verwijzers.

Binnen het team jeugd- en gezinsprofessionals wordt momenteel specifiek gezocht naar een collega met kennis, ervaring en affiniteit met meisjes en vrouwen (eventueel met hun kinderen) die te maken hebben met eer gerelateerde problematiek. Met een focus op de veiligheid wordt nauw samengewerkt met de politie en het landelijk expertise centrum (LEC). Met aandacht binnen de hulpverlening voor empowerment, sociale activering en bemiddeling.

Wat verwachten wij van je?

Dat je een bevlogen collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met een complexe problematiek. Je hebt:

  • een afgeronde sociale (PED) agogische opleiding op HBO niveau;
  • een SKJ registratie;
  • minimaal 3 jaar ervaring met de doelgroep;
  • kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen, hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

Je hebt het talent om cliënten te motiveren en te stimuleren. Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. We zoeken iemand die organisatorisch en communicatief sterk is en een brug weet te slaan tussen professionals van andere disciplines en organisaties. Als ambassadeur van Sterk Huis draag je helder uit waar Sterk Huis voor staat.

Kennis en ervaring op het gebied van eer gerelateerde problematiek is een pre.

Wat wij je bieden?

  • Een zelfstandige functie in een professionele en dynamische werkomgeving.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling door structurele werkbegeleiding, intervisie en opleiding.
  • Schaal 9, min. € 2.503,43 en max. € 3.739,– o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Een eigen SKJ geaccrediteerd opleidingsaanbod.

Informatie en reageren?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Anne Duis, teamcoördinator, 06-43788288.

Wil je reageren, stuur dan uiterlijk 20 september 2020 een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. van vacaturenummer 2020-58.

De gesprekken vinden plaats op vrijdag 25 september 2020. Indien mogelijk ben je direct inzetbaar.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis