Ik zie jou en ik maak me zorgen. Wat kan ik doen?

Advertentie-04

Vandaag start de Week tegen Kindermishandeling. Een week vol activiteiten. Om aandacht te vragen voor kindermishandeling, maar vooral ook om samen de aanpak van kindermishandeling te versterken. In de regio Hart van Brabant is het thema van 2021: Ik zie jou. Want alle kinderen hebben er recht op om gezien en gehoord te worden. Zeker als ze opgroeien in een onveilige thuissituatie.

Ik zie jou op school

Voor de bovenbouw van de Middelbare school hebben we een speciaal lespakket ontwikkeld. Veel jongeren geven aan dat ze niet goed weten wat ze moeten doen als ze zich zorgen maken om een vriend of vriendin. Wat zijn de signalen? Wat doe je als je wordt verteld dat het bij iemand thuis niet goed gaat? En wat is kindermishandeling eigenlijk? Als je een keer een tik op je vingers krijgt, of voor straf zonder eten naar bed moet, is dat dan kindermishandeling?

Ga als leraar in gesprek met de leerlingen. Iedereen kan een verschil maken in de signalering van kindermishandeling. Heb je vragen? Neem dan contact op met Annemarie Raes of Jesse Lapien via communicatie@sterkhuis.nl

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis