Factsheet intieme terreur

Factsheet intieme terreur-1

Vandaag in TROUW: Het nieuwe jaar is nog geen drie weken oud, en er zijn al drie gevallen van femicide, van moord op vrouwen gemeld. Briza Garces Flores, 40 jaar, werd net na de jaarwisseling vermoord in een hotel in Wassenaar. Eerder deze week werd in het dorp Abbenbroek een 30-jarige vrouw voor de ogen van haar dochtertje op straat doodgestoken. En ook deze week, dinsdagavond laat, werd een 30-jarige vrouw in Rotterdam eveneens doodgestoken. Haar vriend is aangehouden, aldus Kirsten van den Hul.

Bovenstaande zaken zijn een voorbeeld van intiem terreur. Nog steeds worden signalen van de meest agressieve en ernstige vorm van huiselijk geweld niet goed (h)erkend en opgevolgd. Met fatale afloop als gevolg. Gerrianne Rozema, projectleider module Intieme Terreur bij Sterk Huis is mede ontwikkelaar van de factsheet ‘Intieme terreur’. Een belangrijke en duidelijke factsheet voor professionals in domein van zorg, veiligheid, maar ook bijvoorbeeld onderwijs en sportvereniging. Om toe te lichten wat intieme terreur is, maar ook om duidelijke handvaten mee te geven: wat moet je weten, wat moet je doen of juist niet?

Vanuit het programma Geweld hoort nergens thuis is de opdracht gegeven om een module Intieme terreur te ontwikkelen. Hierbij wordt op basis van wetenschappelijk onderzoek, expertise van deskundigen, belangrijke stakeholders en professionals een handreiking ontwikkeld voor de uitvoeringspraktijk. De module is erop gericht om intieme terreur en patronen van macht en controle beter te herkennen en hiernaar te handelen en slachtoffers zo effectiever te beschermen. Een geweldige stap in de goede richting!

Pascale Franck neemt van Gerrianne Rozema per 1 januari 2022 de rol van projectleider over.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis