Vrijwilligers Marlies en Ria

WEB KC 02 Marlies en Ria

Bij Sterk Huis werken veel vrijwilligers. Mooie mensen. Daar zijn we maar wat blij mee. Ook de koffiecorner wordt beurtelings door vrijwilligers gerund. Elk met hun eigen stijl en charme maar altijd vriendelijk en gastvrij. Op woensdagmiddag staan Ria en Marlies achter de counter. De dames zijn zowel Barista als Gastvrouw.

Barista en gastvrouw

Ria en Marlies vertellen enthousiast over hun werk bij Sterk Huis. Ze zijn helemaal opgenomen in het team en voelen zich volwaardige collega’s. De bejegening van hun gasten is positief. Ze zijn vriendelijk en complimenteus als ze tijdens hun shift ‘een écht lekkere koffie’ komen halen. Ook al moet er wat langer worden gewacht, de stemming blijft altijd goed. Logisch, je staat immers in de rij voor een lekkere traktatie. Maar toch, dat soort goede vibes maakt het werk extra leuk. De basis van de ‘corner’ is helemaal op orde. Er is overal over nagedacht. Ook de ‘lichte’ werkomgeving is een pre evenals de locatie van de koffiecorner, vlakbij de in-, uitgang. Ria en Marlies houden van de gezellige reuring op dit soms drukke punt.

Het werken met een Barista-apparaat gaat wel wat verder dan de ‘aan en uit knop’ van een ordinaire Senseo. En dan hebben we het nog niet eens over de smaak. Maar Ria en Marlies houden wel van een uitdaging. Ze hebben een basiscursus gevolgd bij Douwe Egberts om de inns and outs van het Barista-apparaat te leren kennen. De zelfverzekerde manier waarop allerlei, voor de leek, ingewikkelde handelingen plaatsvinden getuigd van vrouwen die van wanten weten.
De dames zorgen ervoor dat ze er altijd top uitzien, hun kledingkeuze beweegt mee met de seizoenen. Gele kleuren met Pasen, op chique tijdens de kerstperiode. Zelfs carnaval blijkt een thema om de kleding – of is het dan uitdossing – op aan te passen. Beide doen naast Sterk Huis ook nog ander vrijwilligerswerk, Ria bij Cinecitta, Marlies bij de formulierenbrigade.

De koffiecorner is óók een plek waar cliënten van Sterk Huis werkervaring op kunnen doen. Zij worden wegwijs gemaakt en begeleid door de vrijwilligers. Sommige cliënten hebben hier zelfs een passie voor het barista vak ontdekt, schitterend toch?

Sterk Huis zoekt vrijwilligers
Lijkt het je leuk om als vrijwilliger bij de koffiecorner te werken? Mail dan je motivatiebrief naar: jolandasiemons@sterkhuis.nl
Naast de koffiecorner zoeken we ook vrijwilligers voor het winkeltje, het maatjesproject en chauffeurs. Wil je hier meer over weten? Stuur dan een mail naar pz@sterkhuis.nl, zij helpen je graag verder.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis