Vaccinatie Hepatitis B

Wereld-hepatitisdag-1

Mocht je eerder getwijfeld hebben, sinds de aftrap van Sterk Huis Vitaal weet je wel beter. Sterk Huis neemt jouw gezondheid erg serieus. En terecht! Daarom bieden we je – in het kader van de ‘Wereld Hepatitis dag’ op 18 juli – geheel vrijblijvend de mogelijkheid je te laten vaccineren. We gaan hiervoor een speciale samenwerking aan met Amarant.

Zet in je agenda
Amarant vaccineert op dinsdag 18 en donderdag 20 juli van 15.00u tot 17.00u op het hoofdkantoor van Sterk Huis aan de Rillaerse Baan 75 in Goirle. Je kan je hier tot uiterlijk 14 juli voor inschrijven.

Vaccinatieschema
De vaccinatie verloopt volgens een vaststaand schema in drie stappen:

  1. De eerste vaccinatie
  2. De tweede vaccinatie – een maand na de eerste
  3. De derde vaccinatie – zes maanden na de eerste.

Vier tot zes weken na de laatste vaccinatie prikken we bloed. We controleren dit om erachter te komen of de vaccinatie voldoende antilichamen heeft ontwikkeld. Hierdoor weten we zeker of je beschermd bent tegen een infectie met het virus.

Akelige ziekten
Hepatitis is een ontsteking van de lever. Die ontsteking kan ontstaan door bijvoorbeeld virussen, auto-immuunziekten, alcoholmisbruik, medicijnen en andere infecties. Hepatitis kan leiden tot akelige ziekten als levercirrose, leverkanker en leverfalen. Als je symptomen hebt die kunnen wijzen op hepatitis, is het belangrijk medische hulp te zoeken voor een diagnose en eventueel passende behandeling. Symptomen van hepatitis zijn o.a. vermoeidheid, gebrek aan eetlust, buikpijn, misselijkheid, braken, geelzucht, donkere urine en lichte ontlasting. Maar sommige mensen hebben heel milde of helemaal geen symptomen.

Bescherming van jezelf en anderen
Medewerkers in de gezondheidszorg lopen door hun beroep vaak extra risico op besmetting met het hepatitis B-virus. Door je te laten vaccineren, kun je jezelf beschermen tegen het oplopen van deze ziekte. Het vaccin is zeer effectief en kan ernstige leverproblemen, leverkanker en andere complicaties voorkomen. Misschien werk je op een afdeling waar je in contact komt met bloed, lichaamsvloeistoffen of scherpe voorwerpen. Als je drager bent van het virus kun je anderen besmetten.

Privacy
Uiteraard neemt Sterk Huis alle maatregelen om je privacy te waarborgen. Medische gegevens worden alleen gebruikt voor het specifieke doel waarvoor ze zijn verzameld en de toegang tot medische informatie is beperkt tot degenen die ze nodig hebben. We zullen nooit informatie met andere partijen delen zonder toestemming.

Gele boekje
Neem je gele boekje mee. Laat dat zien bij je vaccinatie. Je krijgt dan direct na je vaccinatie een sticker in het boekje. Daarop staat de naam van het vaccin en batchnummer.

Aanmelden
Wil jij je aanmelden voor de vaccinatie? Stuur dan een mail naar michellebogers@sterkhuis.nl en geef aan of je voorkeur uitgaat naar dinsdag 18 juli of donderdag 20 juli.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis