Maatje

LOGO maatje (def)

De dag was daar dat ik John zou ontmoeten. Een jongen van 14 jaar die aan mij gematched was, gek van honden, net als ik. Ik was behoorlijk zenuwachtig, zou het klikken? Vindt hij mij wel leuk genoeg als maatje? Duuk, mijn hond, ging mee. We stonden klaar om te vertrekken toen mijn telefoon ging: Het kan helaas niet doorgaan, John is weggelopen.

Oh ja, natuurlijk, deze jongen heeft een rugzak. En waarschijnlijk net zoveel zenuwen als ik! Gelukkig kwam er snel een tweede kans. Ik kwam aan in de woongroep van John, zonder te weten hoe hij er uit zag. In de woonkamer zaten twee jongens, maar wie was nou John? Alsof Duuk het voelde, rende hij meteen naar een van de twee jongens. Hij had de keuze gemaakt, dit wordt mijn maatje! Normaal is Duuk heel druk, rent rond en is niet te houden, nu sprong hij naast deze jongen en ging erbij zitten. Het klopte, dat was John!

We zijn samen met Duuk en een begeleider gaan wandelen. Toen John een beetje aan ons gewend was ben ik samen met hem verder gaan wandelen. Ik zag meteen dat John een lieve, zachte en héél grappige jongen was. Het klikte! We spraken af dat ik hem snel kwam ophalen om samen te gaan wandelen met Duuk.

Inmiddels doen we dit al een jaar en kruipt John uit zijn schelp. We wandelen graag, maar gaan er ook op uit. Van dierentuin, naar de gamehal en lekker uit eten. Langzaam heb ik John zien ontwikkelen van een ietwat stille jongen, die vooral antwoord gaf op vragen naar een jongen die vragen stelt en uit zichzelf kletst. Hij reageert niet alleen op mijn appjes, maar stelt ook vragen terug. Daarnaast heeft hij enorme stappen gemaakt, van geen school of bijbaan, naar een jongen die weer met zin naar school gaat en zelfs zélf op pad is gegaan om een bijbaan te zoeken. Ik ben zo trots op hem!

Ik ben mee gaan doen aan het Maatjesproject bij Sterk Huis omdat ik er wilde zijn voor iemand die dat mist in zijn leven. Om iemand te laten ervaren dat ik niet weg ga, er voor hem ben en het leuk vindt met hem dingen te ondernemen. Ik wilde een maatje zijn voor hem! Maar om eerlijk te zijn, is hij ook een maatje voor mij. Ik lach me suf om en met hem, geniet van zijn ontwikkelingen en vind het onwijs leuk met hem op pad te gaan. Ik gun iedereen een Maatje, dus meld je aan en verrijk je leven! 

De gebruikte namen zijn fictief in verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis