Kijktip! Olcay Gulsen & Ilona Brekelmans over grote aantal meldingen huiselijk geweld

ilona op TV

Rapper Lil Kleine werd zondagavond aangehouden op verdenking van mishandeling nadat heftige beelden circuleerden op internet. Olcay Gulsen maakt zich zorgen over het grote aantal meldingen van huiselijk geweld en denkt dat de beelden die online rondgaan alleen nog maar meer schade veroorzaken bij slachtoffers. Samen met psychologe Ilona Brekelmans schuift ze aan bij Op1.

Kijk hier de aflevering terug

Olcay Gulsen over beelden mishandeling door Lil Kleine: ‘schadelijk om te blijven herhalen’

Olcay Gulsen, die opgroeide met een gewelddadige vader en in 2020 een programma maakte over huiselijk geweld, vindt het schadelijk om de beelden van de vermeende mishandeling door rapper Lil Kleine steeds te herhalen. Dat zegt ze bij ‘Op1’. Jorik Scholten, de echte naam van de rapper, werd zondagavond opgepakt op verdenking van mishandeling. Olcay: “Het is geen incident. Het gebeurt iedere dag overal. Iedere acht, negen dagen wordt er een vrouw vermoord.”

Dubbel slachtoffer

Ilona Brekelmans, psycholoog bij ‘Sterk Huis’, is het met Olcay eens. “Wat je ziet, is dat het iemand eigenlijk dubbel slachtoffer maakt. Het oordeel van de maatschappij hangt ook direct boven haar hoofd”, vertelt ze. Bij de opvang waar Ilona werkt, willen ze niet iedere vrouw aansporen hun partner direct te verlaten. “We willen dat het geweld stopt.”

Nu dit onderwerp besproken wordt, hoopt Olcay dat het gesprek over huiselijk geweld op gang blijft. “En dat er ook echt een keer structureel iets gaat veranderen in de samenleving.” Ze vindt het goed dat iedereen meeleeft met Jaimie, maar hoopt wel dat mensen niet wegkijken als het gaat om de buurvrouw. “Bijna in iedere straat wordt een vrouw mishandeld. In bijna iedere klas zit een kind dat thuis in geweldssituaties leeft.”

Lees het hele artikel op linda.nl

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis