Digicafé

Digicafe (16 x 9 in) (1)

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler. Om de beste zorg te blijven bieden en het werken bij Sterk Huis zo efficiënt mogelijk maken, worden er steeds meer digitale toepassingen ingezet. Medewerkers krijgen hierdoor elke werkdag te maken met digitale toepassingen zoals: Care4, roostersoftware Harmony, YouForce, Outlook, internet en het gebruik van computers, IPhone etc. Ook wordt steeds meer gebruik gemaakt van technologische innovaties zoals: EHealth, VR, apps en beeldbellen.

Het is niet vanzelfsprekend dat alle medewerkers erin slagen dit doelmatige en effectief te doen. Uit landelijke onderzoeken in de zorg blijkt bijvoorbeeld dat ruim 20 % van de medewerkers hier grote moeite mee heeft en onvoldoende kennis en vaardigheden van digitaal werken heeft.

Vanuit dit uitgangspunt is het project ‘Digitaal vaardig’ ontwikkelt en opgezet binnen Sterk Huis.

Hoe hebben we dit gedaan?
Er is een digiteam binnen Sterk Huis. Dit team bestaat uit collega’s uit jouw cluster die jou graag ondersteunen. Deze rol bestaat onder andere uit: coachen van medewerkers en meedenken met de implementatie of verbetering van nieuwe of bestaande apps of programma’s waarbij er ook wordt ingespeeld op de digitale ontwikkelingen.

We maken onderscheid tussen nieuwe medewerkers en bestaande medewerkers. Nieuwe medewerkers die met Care4 gaan werken worden gelijk gekoppeld aan een digicoach. De digicoach zoekt contact en maakt een afspraak om de belangrijkste digitale Sterk Huis programma’s door te nemen. Wanneer er een vervolg afspraak nodig is wordt deze gemaakt.

Bestaande medewerkers die hulp nodig hebben in de digitale wereld van Sterk Huis kunnen via hun team coördinator ondersteuning van een digicoach aanvragen. Er worden dan 1 of een aantal sessies ingepland, naar gelang de behoefte er is.

Digicafé
Ook is elke week het digicafé geopend in de koffiecorner, check de data en tijden op het prikbord op intranet. Ook worden er vanuit het team workshops en trainingen georganiseerd. Binnenkort zal het digitale kennisplein worden gelanceerd, op deze intranet pagina vind je makkelijk je weg naar ondersteunend materiaal voor de digitale middelen. Lijkt het jou ook leuk om het digiteam te versterken? Stuur dan een mailtje naar digicoach@sterkhuis.nl

Ben je benieuwd naar jouw digitale vaardigheden? Doe dan de test op digivaardigindezorg.nl deze test geeft een duidelijk beeld waar jouw sterke kanten liggen en waar je nog verder in kunt ontwikkelen: Zelfscan – Ggz (digivaardigindezorg.nl)

Of doe deze quiz met je team en leer er tegelijkertijd hoe je slimmer kunt werken: Digivaardigindezorg

Meer quizzen kun je vinden op: Kennisquizzen – Digivaardigindezorg

Digiteam Sterk Huis

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis