Pleegouders WBO, haal hier je voordeel

Bredapas

Speciaal voor pleegouders in en rond West Brabant Oost (Altena, Brede, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout) brengen wij twee voordelen extra bij jullie onder de aandacht: de BredaPas, activiteiten in Oosterhout voor kinderen en bijzondere kosten pleegzorg.

BredaPas

Pleegkinderen die in Breda wonen komen in aanmerking voor de BredaPas (zie BredaPas | Gemeente Breda). De BredaPas is een kortingspas waarmee pleegkinderen korting krijgen op sporten, muziekles, zwemles, culturele activiteiten etc. Het is echt de moeite waard om dit voor pleegkinderen aan de te vragen en scheelt pleegouders veel geld. De pas is eenvoudig aan te vragen (zie de website BredaPas | Gemeente Breda). De BredaPas wordt nu nog weinig aangevraagd voor pleegkinderen.

NB: in de overige regiogemeenten is geen vergelijkbare regeling.

Activiteiten in Oosterhout

In Oosterhout zijn het hele jaar door activiteiten voor kinderen en jongeren. Er is voor ieder wat wils: van sportieve tot creatieve activiteiten, van taal tot digitale media. Veel van deze activiteiten zijn gratis en ook interessant voor pleegkinderen. Het hele jaar door staan er activiteiten op https://www.inoosterhout.nl/. In de vakantieperiodes worden er alleen altijd extra activiteiten aangeboden. Ook hiervoor geldt: maak er gebruik van en breng het onder de aandacht binnen jullie organisaties.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis