Ben jij onze nieuwe
Vrijwilliger Maatjesproject?
Vrijwilliger Maatjesproject
Bespreekbaar
Midden- en West-Brabant
Niet van Toepassing
Relevante werkervaring
VMBO
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet jezelf in voor cliënten die uit een situatie komen met geweld in afhankelijkheid. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eer gerelateerd geweld of gedwongen prostitutie. Een diverse groep dus, maar altijd mensen die uit een situatie met veel angst en dreiging zijn gevlucht. Vaak is er sprake van trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

Hoe doe
je dat?

Als vrijwilliger binnen het maatjesproject bij Sterk Huis stel je jezelf beschikbaar om iets op een vrijwillige en middels een ongedwongen basis op te bouwen met onze cliënten. Je fungeert als voorbeeld voor de kwetsbare cliënten binnen onze organisatie die hier aan hun toekomst bouwen. Je bent bereid om cliënten vooruit te helpen en voor een langere tijd te ondersteunen. Zo stimuleer je cliënten in het aangaan van sociale contacten, zorg je voor positieve afleiding en help je cliënten te functioneren in de maatschappij. Je draagt bij aan een stukje ontwikkeling.Maatjes hebben ook zelf profijt van hun inzet. Zij doen namelijk nieuwe vaardigheden en contacten op. Maatjes ervaren voldoening als ze zien wat zij voor de cliënten kunnen betekenen en samen kunnen bereiken.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je neemt contact op met je maatje of zij zin heeft om iets met je te gaan ondernemen. Jullie zijn namelijk net als ultieme match bestempeld door de coördinatoren.

Nadat jullie iets leuks bedacht hebben om te doen, haal jij je maatje op bij de groep of de plek waar zij verblijft. Jullie hebben besloten een lange wandeling te gaan maken met de hond. Dit vinden jullie namelijk allebei heel erg leuk en jullie leren elkaar direct wat beter kennen.

Na de wandeling drinken jullie nog samen iets op een terras en breng jij je maatje terug naar haar verblijfplaats.

Jullie sluiten de dag gezamenlijk af. Naderhand hebben jullie nog contact via Whatsapp over hoe gezellig het was en plannen direct een nieuwe afspraak. De volgende keer gaan jullie na de wandeling gezellig samen uiteten.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een vriendelijk en makkelijk benaderbaar persoon. Je bent betrouwbaar, je wilt graag een commitment aangaan en je wilt wat kunnen betekenen voor anderen. Een maatje ben je samen, want samen kom je verder!
Verder heb je:

Extra tijd en ruimte om iets te betekenen voor de cliënten.
Beschikbaarheid van minimaal één dagdeel per maand. Meer mag natuurlijk ook. De dagen en tijden bepaal je later samen en gebeurt in overleg.
Affiniteit met onze cliënt doelgroepen.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Een plek om bij te dragen aan een maatschappelijke opdracht.
  • Een vrijwilligersvergoeding van €20 per maand voor één dagdeel en bij meerdere dagdelen €30 per maand.
  • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Jaimy Horvers, via maatjes@sterkhuis.nl.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.