Ben jij onze nieuwe
Stagiair Jeugd- en Gezinsprofessional eer gerelateerd geweld?
Stagiair Jeugd- en Gezinsprofessional eer gerelateerd geweld
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Stagevergoeding
Relevante werkervaring
MBO/ HBO
Affiniteit met cultuursensitiviteit
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet je in voor mannen of vrouwen die vluchten door dwang of geweld vanwege de familie-eer. Vaak is er sprake van trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

Hoe doe
je dat?

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit met bijzondere aandacht voor de kinderen in het gezin. Als die basis er is, in de vorm van opvang, ga je samen met de collega’s van Sterk Huis op zoek naar een structurele oplossing om het geweld te stoppen. Je werkt mee aan het (zelf)vertrouwen en de eigenwaarde. Welke taken je in de praktijk mag uitvoeren is afhankelijk van je leerjaar en je eigen ontwikkeling. Tijdens je stage word je omringd door deskundige collega’s die graag hun kennis met je delen. Dit betekent, dat je tijdens je stage alle kunt hulp krijgen die je nodig hebt. Je bent hierbij zelf verantwoordelijk voor je proces.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Er is gisteravond een vrouw de veilige opvang binnen gekomen. Zij is toen opgevangen door je collega’s. Je helpt je collega vandaag om met de vrouw de dag te beginnen in een nieuwe omgeving. Dat is voor vandaag al heel wat.

’s Middags werk je mee aan de rapportage van een van de cliënten en laat dit vervolgens door je collega controleren. Observatie van de bestaande patronen is een belangrijke eerste fase. Je beschrijft de momenten waarop je bij cliënten ziet dat er spanning ontstaat. Dat wordt de basis om later verbeterdoelen te stellen.

Aan het eind van de middag help je een aantal vrouwen om samen te koken voor de groep. Tijdens het koken en het eten zie je de groep hechter worden. Iedereen heeft haar eigen verhaal maar er is ook veel herkenning onderling.

Je kijkt uit naar de training van de Sterk Huis Academie die je morgen gaat volgen. Je volgt de introductietraining van Sterk Huis.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een enthousiaste stagiaire en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Ook ben je leergierig, flexibel, zelfstandig, gericht op samenwerking en kan je goed improviseren.Verder ben je:

Studerend voor MBO niveau 4 of HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 3).
Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
In staat om een originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst te overhandigen.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
  • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
  • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
  • Een stagevergoeding € 400,00 bruto per maand o.b.v. 32 uur of meer per week.
  • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie en deelname aan de introductiebijeenkomsten.
  • Deelname aan ons stagiair meedenk team, het BIC.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Sarah van Moorsel, via 06 51 10 76 29. De vacature sluit op 15 maart 2024. De gesprekken zullen in overleg worden gepland.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.