Ben jij onze nieuwe
Stagiair Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional Veilige Vrouwenopvang?
Stagiair Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional Veilige Vrouwenopvang
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Stagevergoeding
Relevante werkervaring
HBO
Affiniteit met veiligheidscasussen
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet je in voor kinderen, vrouwen en mannen die uit een situatie komen met geweld in afhankelijkheid. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eer gerelateerd geweld of gedwongen prostitutie. Een diverse groep dus, maar altijd mensen die uit een situatie met veel angst en dreiging zijn gevlucht. De cliënten komen bijvoorbeeld bij ons terecht vanuit de crisisopvang en wij bieden de juiste na begeleiding. De insteek is altijd: wat en wie heb je nodig om je weer veilig te voelen?

Hoe doe
je dat?

Jij hebt het talent om mensen te begrijpen, te motiveren en te stimuleren. Door middel van jouw pedagogische kennis, stem je af op hun kracht en problemen en brengt regelmaat en veiligheid. Je maakt hierbij gebruik van de methodiek Critical Time Intervention (CTI), waarmee de cliënten de regie over hun eigen leven willen teruggeven na huiselijk geweld. Daarnaast bieden we AWARE-alarmondersteuning: hiermee komen cliënten met één druk op de knop in contact met de politie, wat het gevoel van veiligheid vergroot. Verder wordt ingezet op woningcontingent, waarbij een cliënt een woning (op naam van de hulpverlening) aangeboden krijgt om te oefenen met een eigen huishouden. Gaat dat goed, dan gaat de woning over op naam van de cliënt. Dit alles met als doel de cliënt op termijn zo zelfstandig mogelijk de maatschappij weer te laten betreden. Welke taken je in de praktijk mag uitvoeren is afhankelijk van je leerjaar en je eigen ontwikkeling. Tijdens je stage word je omringd door deskundige collega’s die graag hun kennis met je delen. Dit betekent, dat je tijdens je stage alle kunt hulp krijgen die je nodig hebt. Je bent hierbij zelf verantwoordelijk voor je proces.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je hebt vandaag samen met je stagebegeleider meerdere huisbezoeken gepland staan. Jullie beginnen de dag dan ook met je eerste huisbezoek waar huiselijk geweld aan de orde is en er is een onveilige situatie ontstaan. Jullie hebben vandaag ook een afspraak staan met andere betrokken partijen zoals de wijkagent en reclassering. Elk huisbezoek en dus elk traject heeft andere factoren, waarbij altijd het tempo van de cliënt gevolgd wordt. Een stalkingszaak heeft een heel andere dynamiek dan een zaak met loverproblematiek, partnergeweld of eergerelateerd geweld. Dit maakt het werk erg divers.

Je eindigt de dag met het uitwerken van de verslagen van deze dag. Je begeleider heeft ook nog contact met de gemeente over onze zorg. Je luistert mee wat hier besproken wordt.

Aan het eind van de dag bereid je alvast de dag van morgen voor. Dit is namelijk een drukke dag met veel huisbezoeken.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een enthousiaste stagiaire en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Ook ben je leergierig, flexibel, zelfstandig, gericht op samenwerking en kan je goed improviseren. Verder ben je:

Studerend voor HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 3 en/of 4).
Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
In staat om een originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst te overhandigen.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
  • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
  • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
  • Een stagevergoeding € 400,00 bruto per maand o.b.v. 32 uur per week.
  • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie en deelname aan de introductiebijeenkomsten.
  • Deelname aan ons stagiair meedenk team, het BIC.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Anne Duis via 06 43 78 82 88 of met Michelle Kruf, via 06 11 73 18 65. De vacature sluit op 15 maart 2024. De gesprekken vinden plaats op 21 maart 2024. 

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.