Ben jij onze nieuwe
HR adviseur?
HR adviseur
32-36 uur
Midden-Brabant
Max. € 4.255,95
3 jaar
Een HR/ P&O gerelateerde opleiding op minimaal HBO niveau.
Ervaring met arbeidsmarktcommunicatie en optimaliseren van selectieprocessen
Kennis en ervaring van Wet Verbetering Poortwachter
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet jezelf in voor de collega’s binnen Sterk Huis, zodat zij zichzelf maximaal kunnen inzetten voor onze cliënten. Dit zijn kinderen, gezinnen, vrouwen en mannen die in een situatie zitten die schadelijk is of was. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eer gerelateerd geweld, seksueel misbruik, complexe scheidingen of mensenhandel.

Hoe doe
je dat?

Als HR adviseur binnen Sterk Huis heb je veel verschillende rollen. Allereerst pak je projectmatige taken op, zoals het ontwikkelen van beleid, het opzetten van arbeidsmarktcommunicatie, het verbeteren van onze selectieprocessen en het ontwikkelen en implementeren van een providersboog. Ten tweede ondersteun je vanuit je operationele verantwoordelijkheid  een aantal clustermanagers en teamleiders . met voornamelijk procesmatige, arbeidsrechtelijke en soms operationele casuïstiek rondom medewerkers. Ten slotte ben je voor een aantal uur in de week beschikbaar als verzuim coördinator. Hierbij begeleid je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikte medewerkers, om zo snel en duurzaam mogelijk terug te keren in werk.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Toen we bij Sterk Huis in hulp kwamen was er alleen maar strijd en ruzie tussen mij en mijn vrouw. Gelukkig is dat nu beter en zie ik de kinderen weer elk weekend. "
- Rick 36 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik ben Debby Bodelier en ben de huidige HR adviseur binnen Sterk Huis. In verband met het najagen van een droom, ga ik Sterk Huis verlaten, waar ik met plezier heb gewerkt! Graag deel ik één van mijn recente werkdagen met je!

Vandaag begin je jouw dag met het schrijven van nieuw inhuur beleid voor Sterk Huis. Er is behoefte aan eenduidig beleid en richtlijnen vanuit de organisatie.

Om 10.00uur heb je beleidsoverleg met de manager HR, de andere HR adviseur en de andere verzuimcoördinator. De nieuwe cao en vitaliteit staan als onderwerpen op de agenda. Je afspraak loopt wat uit, dus je haast je naar het werving en selectie optimalisatie overleg.

Na een rondje wandelen met collega’s, sluit je aan bij een kick-off voor een verbetertraject op één van de teams. Opvolgend bel je jouw gemiste oproepen terug, waaronder een hogeschool met wie je een wervingsevent aan het plannen bent.

Eenmaal achter je bureau loopt een teamleider binnen om te sparren over een ziekmelding.

Vervolgens heb je nog twee vacatureteksten, die geschreven moeten worden en moet er een nieuwe, opgemaakte functieomschrijving gewogen worden volgens de MNT methode.

Om 15.00uur heb je een gesprek met een zieke medewerker en de leidinggevende, van wie de re-integratie stagneert. Door middel van jouw hulp is het plan weer helder en zal de medewerker toch moeten proberen op te bouwen, gezien de opgestelde FML.

De rest van je dag besteed je aan het uitwerken van de acties die voortkomen uit je afspraak om de werving en selectie processen te optimaliseren. Je sluit jouw dag af met het controleren van personeelsmutaties in Youforce.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een enthousiaste en proactieve professional die de behoefte van de organisatie goed inzichtelijk krijgt door een open en betrokken houding. Je bent analytisch en kunt anderen overtuigen. Je bent flexibel, waarbij je het leuk vind op verschillende niveaus (strategisch tot operationeel) bezig te zijn.

Verder heb je:

Een HR/ P&O gerelateerde opleiding op minimaal HBO niveau
Ervaring en affiniteit met werving en selectie, zoals arbeidsmarktcommunicatie
Ervaring en affiniteit met verzuimbegeleiding
Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
Dienstverlenende en klantgerichte instelling

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie HR adviseur in schaal 10, met salaris tussen € 2.832,96 en € 4.255,95 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!