Het nieuwe magazine Mannenmishandeling is uit

Lancering-magazine-Mannenmishandeling_liggend

We zijn verheugd om je te informeren dat het nieuwe magazine over mannenmishandeling beschikbaar is! Dit magazine, zowel online als in een gedrukte pocketversie, biedt inzichten en informatie over een onderwerp dat vaak onderbelicht blijft: huiselijk geweld tegen mannen. Lees het magazine online: www.mannenmishandeling.nl/magazine

Waarom dit belangrijk is

Hoewel de aandacht voor huiselijk geweld tegen vrouwen de afgelopen jaren enorm is toegenomen, blijft geweld tegen mannen een taboe. Mannen kunnen net zo goed te maken hebben met psychisch, fysiek en seksueel geweld. Het is cruciaal dat we dit onderwerp bespreekbaar maken en de beschikbare hulpbronnen onder de aandacht brengen. Samen met de Blijf Groep, Moviera, Kadera en Arosa (KesslerPerspektief) biedt Sterk Huis opvang en hulp aan mannen die slachtoffer zijn van geweld.

De weg naar het magazine

Op 1 juli 2023 bestond de mannenopvang 15 jaar. Tijdens een gezamenlijk georganiseerd webinar bleek uit gesprekken met professionals en slachtoffers een grote behoefte aan meer informatie over mannenmishandeling. Dit magazine is een antwoord op die behoefte en een middel om de vindbaarheid van hulporganisaties te vergroten. Wil je dit magazine lezen en delen binnen jouw netwerk? Door het te verspreiden, helpen we samen om bewustzijn te creëren en de vindbaarheid van hulpbronnen te verbeteren. Jouw betrokkenheid kan het verschil maken voor mannen die hulp nodig hebben.

Meer informatie vind je ook op: www.mannenmishandeling.nl

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis