Kom jij in ons team werken in de functie van
Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional Slapende Honden?
Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional Slapende Honden
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Schaal 9: max. € 4.207,88
Minimaal een jaar relevante werkervaring
HBO
SKJ registratie
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet je in voor kinderen (en hun gezinnen) die nare ervaringen hebben meegemaakt waarvan zij in hun dagelijks leven nog last hebben. Er kan sprake zijn geweest van huiselijk geweld, kindermishandeling, bedreiging, eergerelateerd geweld, seksueel misbruik of een complexe scheiding. Een diverse groep dus. Vaak is er sprake van een complex trauma, waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

Hoe doe
je dat?

De ambulante Slapende Honden methodiek bestaat uit 3 fases, waarin je steeds per casus inzet wat nodig is om de cliënt (en zijn systeem) voor te bereiden op de traumabehandeling, te ondersteunen in de behandelfase en in te zetten wat nodig is om het kind na traumabehandeling weer positief in ontwikkeling te zetten. Je werkt samen met ouders, scholen en andere hulpverleners. Je adviseert alle betrokken hoe zij zo goed mogelijk traumasensitief kunnen aansluiten bij wat het kind op dat moment nodig heeft. Je bent daarmee een belangrijke spil in het proces van traumabehandeling voor zowel het kind als het systeem. In gesprekken met de cliënten voel je goed aan hoe gevoelig het ligt en hoe spannend het is om ‘slapende honden’ wakker te maken. In sommige situaties waarbij wel sprake is van traumabehandeling is de inzet van de methodiek Slapende Honden niet nodig maar is er wel ambulante hulpverlening nodig in het systeem rondom het kind of kinderen die behandeld worden.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Ik zat thuis soms met mijn handen in het haar. Mijn kinderen maakten zo veel ruzie. Gelukkig was daar Karlijn. Haar tips zijn goud."
- Feline 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je begint je werkdag om 9.00 met een huisbezoek bij een moeder die met haar dochter jarenlang in een huiselijk geweld situatie heeft geleefd. Moeder en dochter hebben dit beiden heel goed weggestopt en vinden het enorm spannend om hierover met je te praten. Door hen veel uitleg te geven en vertrouwen te geven, lukt het hen steeds beter om open hierover te praten.

Hierna staat er een overleg gepland met ouders en leerkracht van een tiener, die in de behandelfase zit. Op de dag dat hij EMDR krijgt en de dag erna laat hij op school veel boos en opstandig gedrag zien. Door het geven van uitleg en het maken van duidelijke afspraken, zorg je er voor dat zowel ouders als de leerkrachten weten waar het gedrag vandaan komt en wat ze er aan kunnen doen.

Na deze afspraak rij je naar het kantoor van Sterk Huis om te lunchen en daarna staat er een Slapende Honden overleg gepland met je ambulante collega’s. Hierin bespreek je met elkaar waar je tegenaan loopt in je zaken en kun je collega’s om advies vragen.

Aansluitend staat er een overleg gepland met en over een tiener die net zijn EMDR behandeling heeft afgerond. Hij heeft inmiddels geen paniekaanvallen meer en slaapt veel beter dan voorheen. Wel is hij nog ontzettend onzeker in het contact met leeftijdsgenoten. Samen met de behandelaar, de jongere zelf en zijn ouders bespreek je welke inzet nog past bij de hulpvraag.

In de avond heb je nog een afspraak met de vader van het meisje waar je je dag mee startte. Hij heeft een drukke baan en heeft ook niet zo veel zin in hulpverlening. Aan jou de taak om met hem te bespreken of (en zo ja hoe?) hij aan zijn dochter kan erkennen dat de ruzies die er vroeger waren niet goed voor haar waren en zeker niet haar schuld waren.

Wat verwachten wij van je?

Jij bent getraind in de methodiek Slapende Honden.
Verder heb je:

Een afgeronde sociale (PED) agogische opleiding op HBO niveau;
Minimaal 1 jaar ervaring met de doelgroep;
Een SKJ registratie;
Je hebt kennis en inzicht in het relevante hulpaanbod en hulpveleningsmethodieken

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional B in schaal 9, met salaris tussen € 2.817,36 en € 4.207,88 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Een contract voor minimaal 32 uur per week.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. 
  • Een eigen SKJ geaccrediteerd opleidingsaanbod

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Betsie van Hoek via 06 43 82 99 55 of betsievanhoek@sterkhuis.nl. De vacature sluit op 8 oktober 2023. Datum gesprekken nader te bepalen.   

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.