Ben jij onze nieuwe
Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional Jeugd- en Gezinsteam Heusden?
Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional Jeugd- en Gezinsteam Heusden
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Schaal 9: max. € 4.207,88
Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
HBO
SKJ registratie
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet jezelf in voor kinderen, gezinnen, vrouwen en mannen die in een situatie zitten die schadelijk is of was. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eergerelateerd geweld, seksueel misbruik, complexe scheidingen of mensenhandel. Een diverse groep dus. Vaak is er sprake van complex trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

Hoe doe
je dat?

Je ondersteunt jeugdigen en gezinnen bij het oplossen van uiteenlopende problemen en het duurzaam verbeteren van hun situatie. Gezinnen vragen bijvoorbeeld hulpvragen over opvoeden, veiligheid, schulden, gedragsproblematiek van kinderen, omgaan met een beperking, omgang met psychiatrische/ psychische klachten, echtscheiding en huiselijk geweld. Je werkt oplossingsgericht en betrekt het netwerk en de informele zorg in de wijk erbij. Waar nodig werk je samen met aanvullende hulpvormen. Een nieuwe vorm van hulpverlening is de directe samenwerking met huisartsen. Na een brede intake ga je meteen aan de slag met het begeleiden van gezinnen, zonder tussenkomst van een beschikking. intakegesprekken zodat de hulpvraag breed inzichtelijk wordt. Dit betekent dat je gezinnen begeleid zonder beschikking.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je begint jouw dag met een bakje koffie. Je bereidt jouw dag voor en werkt je mail af.

Vervolgens ga je op huisbezoek om een kortdurend traject ambulante gezinsbegeleiding te geven bij een gezin vanuit een verwijzing van een huisarts.

Aan het eind van de dag spreek je enkele collega’s van het jeugd- en gezinsteam om te bespreken hoe zij hun dag hebben ervaren. Daarnaast bel je de gemiste oproepen terug en beantwoord je de laatste e-mails.

Wat verwachten wij van je?

Je hebt het talent om gezinnen te motiveren en te stimuleren en je weet je goed staande te houden. Je hebt graag afwisseling tussen lichte ondersteuning en zware crisissituaties. Ten slotte vind jij innovatie leuk en belangrijk.
Verder heb je:

Een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op HBO niveau.
Minimaal 2 jaar ervaring met de doelgroep.
Ervaring met ambulant werk, kennis van meerdere leefgebieden en affiniteit met generalistisch werken.
Een SKJ registratie.
Een eigen auto beschikbaar.
Ervaring met projectmatig werken in samenwerking met ketenpartners is een pré.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional B in schaal 9, met salaris tussen € 2.817,36 en € 4.207,88 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Een contract voor 24-36 uur per week.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Iris van den Hurk, via 06 34 55 47 37 of irisvandenhurk@sterkhuis.nl. Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.