25 mei – Dag van de Stagiair!

Visual Stagaire

Vandaag is het ‘Dag van de Stagiair. Bij Sterk Huis laten we dat niet ongemerkt voorbij gaan. Stagiaires zijn van groot belang voor Sterk Huis. Veel van onze medewerkers zijn gestart als stagiair, maar zijn nog steeds werkzaam bij Sterk Huis. Dat geeft wel aan hoe belangrijk het is om stagiaires op te nemen binnen je organisatie en hen te omarmen, goed te begeleiden en ze het gevoel te geven dat ze ertoe doen. Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk en daarom zet Sterk Huis haar beste beentje voorstagiaires een goed en realistisch beeld mee te geven van de organisatie en de werkzaamheden die daarbij horen. In het kader van ‘De dag van de Stagiair’ een interview met stagiaire Anna Janssen.


Anna Janssen, Stagiaire Pleegzorg
Eindejaars studente Fontys Hogeschool Pedagogiek Tilburg

Waardoor heb je gekozen om bij Sterk Huis stage te lopen?
Sterk Huis heeft een enorm goede reputatie. Binnen de opleiding wordt ze regelmatig genoemd. Daarbij is Sterk Huis voor mij in de buurt, dat scheelde ook. Ik had een open sollicitatie gestuurd en daarop reageerde pleegzorg. Ik wist destijds niet zo goed wat pleegzorg inhield, maar heb gaandeweg enorm veel mogen leren van dit toffe team tijdens een erg fijne en leerzame stage!

Hoe kijk je tot nu toe terug op die stage?
Zoals al een beetje gezegd: erg prettig! Het team is vol prachtige, liefdevolle mensen die geduldig en open zijn. Die je makkelijk kan onderbreken met ‘sorry, waar staat deze afkorting voor? Hoe werkt dat?’ en die de tijd nemen om je te helpen groeien. Ik ben erg blij dat ik in het warme bad van dit team terecht ben gekomen! Verder heb ik ook van de verschillende pleegouders en -kinderen veel mogen leren en proberen, vallen en opstaan.

Wat is je het meest bijgebleven?
Er zijn veel momenten die me hebben geraakt, maar ik zie nog steeds het knappe koppie van een jongen van 2 jaar die, wegens ziekte, niet meer bij pleegouders kon blijven. We moesten hem overplaatsten naar een ander pleeggezin in een andere pleegzorgorganisatie. Samen met een collega bracht ik hem van het ene adres – wat net vertrouwd voor hem begon te worden, naar een nieuw adres – bij vreemden. We hadden allebei een goed gevoel bij die pleegouders, maar het was toch een schrijnende situatie.

Is er al een belangrijke les die je hebt geleerd tijdens je stage?
Wat me erg opviel is dat iedereen een eigen manier van werken heeft om vrijwel hetzelfde resultaat te krijgen. Dus ik ben hard bezig met het ondervinden wat ik prettig vind, hoe ik het fijn vind om te werken en welke methodieken en gesprekstechnieken goed bij mij passen. Dan kan ik me het werk net zo eigen maken als alle collega’s om me heen hebben gedaan.

Wat zou elke aspirant stagiair moeten weten over Sterk Huis?
Stel veel vragen! Vrijwel elke collega die ik ben tegengekomen vindt het absoluut geen probleem om je vragen te beantwoorden. Loop met zo veel mogelijk verschillende collega’s mee, om te zien hoe iedereen te werk gaat. En deel je tijd goed in, nee zeggen mag ook! Oh, enne … vergeet het BIC niet …

Zien we je nog terug bij Sterk Huis?
Ik hoop het! Ik heb het een en ander lopen, maar als iemand ergens nog een (ambulante) vacature open heeft staan…? 😉

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis