Jouw Ingebrachte Mentor

Jouw Ingebrachte Mentor

Jouw Ingebrachte Mentor (JIM), is een familielid, vriend of bekende van de jongere. De JIM is de vertrouwenspersoon voor de jongere tussen de 10 en 23 jaar. In die rol treedt hij/zij op als vertegenwoordiger richting de ouder(s) en professionals. Iedere jongere kiest zijn eigen JIM. Iemand die hij al kent en vertrouwt of waar hij heen gaat als het thuis even niet lekker loopt.

Een JIM kan een vriend, tante, buurman zijn, of een volwassene die door de jongere wordt vertrouwd. Het is de persoon die al in het natuurlijke netwerk van het gezin aanwezig is, die het gezin en de situatie al langer kent en al eerder betrokkenheid toonde. De JIM krijgt de soms moeilijke, maar ook eervolle taak om de jongere te helpen met school, werk of de situatie thuis.

Een JIM is iemand die goed kan meedenken over wat speelt in een gezin en hoe bijvoorbeeld school of hulpverleners het gezin kunnen ondersteunen. De JIM krijgt een belangrijke rol bij het maken van een goed plan en hoe dat plan uitgevoerd moet worden. Omdat de JIM een bekende is van de jongere en de ouder(s), kan deze persoon goed meedenken en de professionals adviseren. De professional ondersteunt de JIM op een manier die voor iedereen werkt. Het doel is een lange termijn relatie. Professionals wisselen, maar de JIM blijft!

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis