Vrijwilliger worden bij Sterk Huis?

“Marie Louise… We gaan naar de speeltuin!” Klinkt het blij als een van de kinderen van de Dagbehandelgroepen van Sterk Huis haar ziet. Marie Louise is vrijwilliger vervoer.

“Al 19 jaar ben ik vrijwilliger voor Sterk Huis. Stil zitten is niks voor mij en ik ben graag op pad. Vijf keer per week haal ik kinderen thuis op en ’s middags breng ik ze weer naar huis. Dat doe ik met mijn eigen auto en ik krijg daarvoor een kilometer vergoeding. Ik doe dit met veel plezier en geniet van het contact met de kinderen, onder het rijden komen vaak de leukste verhaaltjes los. Ook het contact met de ouders is goed. Samen met de andere vrijwillig chauffeurs drink ik vaak een kop koffie voor of na de rit.

Als je graag auto rijdt en goed overweg kunt met kinderen tot ongeveer 7 jaar, dan is dit echt de moeite waard. Als je twee dagen in de week kunt rijden is dat genoeg. Kom dan eens praten, misschien is het ook iets voor jou!”

Vrijwilliger: verschillende vormen

Vrijwilligers helpen bij het vervoer van de kinderen van de behandelgroep naar de basisschool en weer terug. In onze koffiecorner maken ze bijvoorbeeld lekkere cappuccino of expresso voor onze gasten en medewerkers. En in de winkel helpen ze vrouwen, mannen en kinderen die bij Sterk Huis wonen of van ons hulp in de thuissituatie krijgen. Ook pleegouders die op zoek zijn naar kleding of speelgoed voor hun pleegkind, kunnen in de winkel terecht. Hier vind je onze vacatures Meer weten of solliciteren? Stuur een mail naar sollicitatie@sterkhuis.nl
Je kunt als vrijwilliger iets betekenen voor kinderen en jongeren, maar ook als pleegouder. Elke maand organiseren we een informatieavond. Op 7 november is er een informatieavond in het Willem II stadion. Of lees ter inspiratie de verhalen van pleegouders.