Sterk Huis, sterk fundament

Daar kan ook jij op bouwen

Sterk Huis helpt jou sterkte en veerkracht te ontwikkelen, zodat je beter opgewassen bent tegen de uitdagingen van het leven. Zo heb je meer kans op een veilig en zelfredzaam bestaan én bouw je aan een betere toekomst. Het stevige fundament van Sterk Huis is gebaseerd op twee pijlers.

Pijler 1: Opvang en behandeling

Bij complexe problemen op het gebied van veiligheid en ontwikkeling.

Warme en veilige opvang bij ernstige veiligheidsdreiging

Bij ernstige bedreiging van veiligheid is een warme en veilige plek van levensbelang. Bij Sterk Huis kunnen kinderen, vrouwen, mannen en gezinnen op adem komen in een aangename omgeving. Van daaruit werken we aan écht betere kansen voor jou om mee te doen in de samenleving.

Deskundige en innovatieve behandeling

Sta je stil in je ontwikkeling? Is je veiligheid in het geding? Dan is deskundige, innovatieve en specialistische behandeling noodzakelijk voor een veilige en zelfstandige toekomst. De behandeling is altijd gericht op het blijvend aanpakken van problemen die al generaties kunnen voortduren.

Sterk in werk
en leren

Sterk Huis helpt jou (weer) aan de slag te gaan met een opleiding of begeleidt je naar een baan. Samen werken we aan jouw financiële en geestelijke vrijheid. Zo word jij de regisseur van je eigen leven en ben je in de toekomst beter bestand tegen tegenslag. Leren en werk helpen jou weer vooruit.

Pijler 2: Eerder signaleren en voorkomen

We adviseren of helpen je graag al voordat het uit de hand loopt.

Voorkomen is stukken beter dan genezen

De kinderen van vandaag zijn de opvoeders van de toekomst. Als het mis dreigt te gaan in een gezin, is het dan ook belangrijk dat we er zo snel mogelijk bij zijn. Dat voorkomt een hoop problemen.

Problemen ontstaan nooit zomaar

Ernstige problemen binnen een gezin ontstaan niet van de ene op de andere dag. We zien dat huiselijk geweld en kindermishandeling bijna altijd uitingen zijn van ellende die al veel eerder te signaleren en soms al te voorspellen is.

Samen staan we sterker

Vanuit onze kennis van complexe problemen en kwetsbare situaties investeren we in het voorkomen en tijdig signaleren van grote problemen en risico’s. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met het onderwijs, gemeenten, huisartsen, partners in zorg en vrienden van Sterk Huis.