Vrijwilliger Winkel

Vrijwilliger Winkel
In overleg 1 tot 3 dagdelen
9.00-12.30 of 13.00- 16.30

Doel van de vrijwilligersplaats

Het doel van de vrijwilliger is om samen met de coördinator van de vrijwilligers binnen de winkel samen met ervaringsplaats medewerkers de winkel te draaien. We denken hierbij aan verkoop, bevoorrading, verzorging van de ruimte/etalage, wassen en strijken. De vrijwilliger geeft cliënten van Sterk Huis samen met de coördinator van de vrijwilligers de mogelijkheid om weer te re-integreren binnen de arbeidsmarkt en is mede verantwoordelijk voor een verzorgde leerwerk- en verkoopplek.

Organisatorische positie

Als vrijwilliger van de winkel ben je werkzaam binnen het team op de Rillaersebaan. Je wordt functioneel aangestuurd door de coördinator van de vrijwilligers. Je ontvangt daarnaast operationele aanwijzingen van je naaste winkelcollega’s/vrijwilligers.

Resultaatgebieden

 Verkoop winkel producten

 • Draagt zorg voor de verkoop van de spullen op een klantvriendelijke manier;
 • Houdt de winkel en andere ruimtes schoon;
 • Verzorgt de aankleding van de winkel en de etalage, vult kleding aan in de vakken en de rekken;
 • Verzorgt de aanname en sortering van aangeleverde spullen;
 • Verzorgt de overdracht van spullen naar La Poubelle;
 • Verricht de werkzaamheden in de winkel conform de geldende eisen en normen voor hygiënisch werken;

Resultaat: Verkoop spullen worden te koop aangeboden in een gevarieerd aanbod en op een klantvriendelijke en aantrekkelijke manier.

 • Bewaken en beheren voorraad (kleding en speelgoed)
 • Houdt de hoeveelheid kleding per seizoen in de gaten en geeft aan bij de coördinator van de vrijwilligers wanneer bepaalde hoeveelheden overschreden worden en afgevoerd dienen te worden naar La Poubelle.
 • Neemt aangeleverde producten in ontvangst en sorteert op verkoopbaarheid, maat en seizoen;
 • Draagt zorg voor was en strijk van de aangeleverde kleding
 • Draagt zorg voor de opslag van de aangeleverde producten in de daarvoor bestemde ruimten volgens de vastgestelde voorschriften;

Resultaat: producten zijn tijdig uitgezocht, gewassen en gestreken  en in de winkel geplaatst of opgeslagen.

 • Neemt deel aan werkoverleg.
 • Neemt deel aan het overleg en communiceert hierover met collega’s;

Resultaat: alle werkers communiceren werkzaamheden en andere zaken met elkaar.

Duur van de vrijwilligersplaats

De vrijwilligersovereenkomst wordt in principe voor een onbepaalde periode aangegaan, met een proefperiode van twee maanden. Na afloop van de proefperiode vindt er een evaluatiegesprek met de vrijwilliger plaats en daarna (afhankelijk van de werkzaamheden) zeker jaarlijks over het verloop van de werkzaamheden en de tevredenheid van beide partijen daarover, zodat eventuele problemen ondervangen kunnen worden en partijen hun verwachtingen op elkaar kunnen (blijven) afstemmen.

Werktijden
In overleg worden de dagdelen van elk 3,5 uur per week ingepland.

Wij bieden
Tijdens je werkuren wordt je begeleid door een collega uit het winkelteam en door de coördinator.

Na de proefperiode vindt er een evaluatiegesprek plaats. Daarna zal dit jaarlijks terugkeren.

Eenmaal per twee maanden vindt er teamoverleg plaats. Daarnaast ontvang je een onkostenvergoeding van € 20,00 per maand indien je 1 dagdeel vrijwilligerswerk uitvoert. Verricht je 2 of meer dagdelen dan ontvang je € 30,– per maand.

Bijzonderheden

Als vrijwilliger wordt je meegenomen met een uitstapje met het team en de leidinggevende waaronder je valt. De vrijwilliger dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) digitaal aan te vragen en ontvangt hiervoor een link vanuit Dienst Justis op zijn/haar persoonlijk e-mailadres. Wanneer de afdeling P&O van Sterk Huis voor je eerste werkdag géén originele in haar bezit, dan eindigt de vrijwilligersovereenkomst. De kosten voor de VOG worden door Sterk Huis vergoed bij het overhandigen van de originele VOG met het betalingsbewijs.

Bij interesse graag via onderstaand mailadres je motivatie en CV mailen naar: PZ@sterkhuis.nl

Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Annelies Verschueren of Hélène Notenboom. Zij zijn  bereikbaar via het telefoonnummer (013) -5433073 of via mailadres AnneliesVerschueren@sterkhuis.nl of HeleneNotenboom@sterkhuis.nl

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Sterk Huis houd je op de hoogte
ErrorHere