Ben jij onze nieuwe
Vrijwilliger ‘t Winkeltje?
Vrijwilliger ‘t Winkeltje
< 10 uur
Midden-Brabant
Niet van Toepassing
Affiniteit met de doelgroep binnen Sterk Huis
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet jezelf in voor kinderen, vrouwen en mannen die uit een situatie komen met geweld in afhankelijkheid. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eer gerelateerd geweld of gedwongen prostitutie. Een diverse groep dus, maar altijd mensen die uit een situatie met veel angst en dreiging zijn gevlucht. Vaak is er sprake van trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

Hoe doe
je dat?

Als vrijwilliger in ’t Winkeltje verkoop je tweedehands kleding, speelgoed en andere middelen aan cliënten binnen Sterk Huis maar ook aan buurtbewoners tegen betaalbare prijzen. Je bent dus het aanspreekpunt voor gasten die de winkel bezoeken en weet wat er beschikbaar is. Naast de verkoop, zorg je voor de uitstraling van ’t Winkeltje en zoek je de gedoneerde spullen uit. Afhankelijk van het seizoen kies je welke kleding in de rekken hangt, zorg je voor een mooie etalage en maak je de winkel regelmatig schoon. Ten slotte begeleid je cliënten die in de winkel werken vanuit een werkervaringsplaats. Je komt ook te werken in een klein, maar gezellig team.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen. Daarnaast mag je zijn wie je bent binnen Sterk Huis, ook de vrijwilligers.

"
Laatst hadden we bij Sterk Huis een The Voice avond. Dat was echt heel erg leuk. De leiding deden gekke dansjes. Het was de leukste middag bij Sterk Huis."
- Shannon 9 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Het is 09:00 uur als jouw dienst begint. Je opent de winkel en start alles op. Het eerste uur is het rustig, dus ga je aan de slag met het vervangen van de collectie met kleding die in het magazijn ligt opgeslagen. Zo ontstaat er afwisseling in het aanbod van kleding. Wel komt er nog iemand spullen brengen voor in het winkeltje. Je bedankt deze persoon dan ook vriendelijk.

Vervolgens help je een aantal klanten in de winkel. Een klant zoekt voor haar dochtertje wat kleding en rompertjes. Ook heeft zij geen speelgoed mee kunnen nemen naar de opvang, dus zoekt zij een klein speeltje voor de peuter. Je helpt haar vinden wat zij zoekt.

Als de rust weer is teruggekeerd start je met stofzuigen en maak je de counter schoon. Je herinnert je dat je persoonlijk toegedeeld taak ook op de planning staat. Ten slotte strijk je binnengekomen kleding die binnenkort de winkel in kan, en voor je het weet zit jouw dag er al weer op!

Wat verwachten wij van je?

Je bent een vriendelijk en makkelijk benaderbaar persoon. Met jouw open uitstraling voelen mensen zich welkom; je bent dan ook erg klantvriendelijk. Je hebt affiniteit met werk in een winkel en draagt graag bij aan de maatschappij. Je kan op een positieve manier met de cliënten van Sterk Huis werken, maar ook in een team. Ten slotte houd je van aanpakken en je ziet werk. Of het nu gaat om de schoonmaak of het omgaan met een klant.
Verder heb je:

Minimaal MBO werk- en denkniveau.
Beschikbaarheid van minimaal één dagdeel op maandagmiddag, dinsdagmiddag, woensdagochtend, woensdagmiddag, vrijdagochtend, vrijdagmiddag van 09.00- 12.30uur of 13.00-16.30uur. Indien er wens is naar meer dagdelen kan dit worden besproken. Klopt niet. We zijn maandag tot en met donderdag in de ochtend open en dinsdag en donderdag middag. Bij voldoende vrijwilligers kunnen we ook op een ander dagdeel open.
Affiniteit met onze cliënt doelgroepen.Alle leeftijden zijn welkom

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Een plek om bij te dragen aan een maatschappelijke opdracht.
  • Een vrijwilligersvergoeding van €20 per maand voor één dagdeel en bij meerdere dagdelen €30 per maand.
  • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.
  • Met enige regelmaat een teamoverleg. Jaarlijks een teamuitje en je wordt betrokken bij alle activiteiten die Sterk Huis voor de werknemers organiseert, zoals het krijgen kerstattenties, teamdagen en aandacht voor de dag van de vrijwilliger.
  • We zoeken naar een vrijwilliger die op de dinsdagmiddag kan komen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Eefje van Ostaden, via winkeltje@sterkhuis.nl De vacature loopt af op 21 augustus 2024. De gesprekken vinden plaats op 4 september 2024.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.