BEN JIJ EEN STERKHOUDER?
Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?
Voor wie doe je het?
Je zet jezelf indirect in voor kinderen, vrouwen en mannen die uit een situatie komen met geweld in afhankelijkheid. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eer gerelateerd geweld of gedwongen prostitutie. Een diverse groep dus, maar altijd mensen die uit een situatie met veel angst en dreiging zijn gevlucht. Vaak is er sprake van trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.
Hoe doe je dat?
Als teamleider geef je leiding aan uitvoerende hulpverleners binnen het cluster. Samen met je collega teamleiders, de gedragswetenschappers en de clustermanager vorm je het sturingsteam binnen het cluster. Jij stuurt op de personeels- en bedrijfsvoering. Ook werk je intensief samen met de ondersteunende diensten, zoals HR, het klantbureau en facilitaire dienst. Je zorgt voor realisatie en controle van de dagelijkse werkzaamheden op basis van werkplannen en bestaand beleid. Je draagt er zorg voor dat inkomsten en uitgaven met elkaar in evenwicht zijn. Ten slotte ondersteun je bij het opzetten van beleid.
Waarom werken bij Sterk Huis?
Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.
Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Je begint jouw dag met een telefoontje van een medewerkster die aangeeft dat zij vandaag niet kan komen werken, omdat ze griepachtige verschijnselen heeft. Haar dienst begint over een uur, en ze heeft zelf de informatie al gedeeld met de collega’s van het team. Je spreekt met haar af dat ze morgen even contact met je opneemt om in te kunnen schatten of ze later in de week weer kan starten. Collega’s hebben gelukkig het probleem al opgelost.
Op kantoor aangekomen heb je deze ochtend overleg met het team. Als voorzitter heb je vooraf je eigen agendapunten en de ingebrachte agendapunten vanuit het team al voorbereid. Samen met het team en gedragswetenschapper bespreken jullie een complexe casus. Daarnaast worden organisatie- en een aantal teamontwikkelingen gesproken.
Na het overleg geeft een medewerker aan dat hij zich wat verdiept heeft in traumasensitief werken en wil zich hierin professionaliseren. Je geeft aan dat jullie dit in het beoordelingsgesprek over 1,5 maand verder zullen bespreken.
Na de lunch heb je een afspraak met de gedragswetenschapper en de collega’s van het klantbureau. Hier bespreken jullie de plaatsen die de komende periode open gaan komen en welke cliënt er opgenomen gaat worden. Daarnaast zijn er een aantal beschikkingen die binnenkort verlopen. Er worden afspraken gemaakt over wie wat gaat doen zodat er geen (financiële) risico’s ontstaan.
Je moet vandaag nog een aantal zaken afwerken in onze systemen; De zieke medewerker van vanmorgen op de juiste manier in het personeelssysteem verwerken, mailtjes beantwoorden, en je voorbereiden op het werkoverleg van morgenmiddag met de controller waar de cijfers van afgelopen maand besproken worden.
‘s Avonds bereid je je voor op een training van de Sterk Huis Academie die je morgenvroeg gaat volgen. Je volgt de leergang bedrijfsvoering.
Wat verwachten wij van je?
Wij zijn op zoek naar een veelzijdige, flexibele collega die affiniteit heeft met zowel beleidsimplementatie, bedrijfsvoering en het aansturen van hulpverleners. Het is belangrijk dat je een helikopterview hebt en dat je op operationeel en tactisch niveau uitvoering kunt geven aan de beleidsdoelen. Je moet snel kunnen schakelen, stressbestendig zijn en hoofd- en bijzaken goed van elkaar kunnen onderscheiden. Daarnaast voel je goed aan wat medewerkers en teams nodig hebben en ben je motiverend en stimulerend voor medewerkers en in staat om eventuele weerstanden weg te nemen . De teams zijn in toenemende mate zelf organiserend en je interventies zijn erop gericht hen verder te versterken.Verder heb je:
Wat hebben we te bieden?
- De functie Teamleider, in schaal 10 met salaris tussen € 3.065,59 en € 4.605,45 of waarneming hogere functie.
- Een functie voor 24 tot 32 uur per week.
- Aandacht voor persoonlijke, professionele ontwikkeling en scholingsmogelijkheden.
Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met clustermanager Judith Martens, via 06 43 14 55 25. De gesprekken worden ingepland in overleg. Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.Toch niet helemaal wat je zoekt?
Aarzel niet om contact op te nemen, ook als
deze vacature toch niet helemaal aansluit bij
wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe
vacatures en zijn altijd op zoek naar
gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.