Ben jij onze nieuwe
Teamleider Aanmeldpunt Crossroads?
Teamleider Aanmeldpunt Crossroads
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Schaal 10: max. € 5.036,05
Minimaal 5 jaar relevante werkervaring
HBO
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Crossroads is hét samenwerkingsverband van zorgaanbieders die specialistische en complexe jeugdhulp bieden aan kinderen en gezinnen in de 11 gemeenten van de regio Hart van Brabant. We zijn een intensieve samenwerking aangegaan omdat we drie dingen willen bereiken: Ten eerste willen wij de best passende zorg bieden aan alle kinderen en gezinnen die complexe en specialistische jeugdhulp nodig hebben. Ten tweede willen wij zorgen voor een effectief en efficiënt aanbod van hulpvormen in de regio waar alle kinderen en gezinnen met een complexe en specialistische zorgvraag gebruik van kunnen maken. Als laatste willen wij dit zo (kosten)effectief en efficiënt mogelijk te organiseren. Deze ambitie betekent een omslag in de manier waarop de (jeugd)hulp georganiseerd wordt. Voor Crossroads zijn professionele en betrokken medewerkers dan ook van groot belang. Jij kan hierin een sleutelpositie hebben.

Hoe doe
je dat?

Het Aanmeldpunt is de ingang van Crossroads voor kinderen, gezinnen en hun verwijzers. Hier komen alle hulpvragen binnen. Je stuurt het team aan -bestaande uit zorginhoudelijke en administratieve professionals (zorgbemiddelaars en gedragswetenschappers) van de acht zorgaanbieders, dit betreft op dit moment zo’n 16 fte en 34 medewerkers die werkzaam zijn bij het aanmeldpunt en vaak gedeeltelijk ook voor de moederorganisatie. Dit team neemt de aanmelding van een wijkteam, (huis)arts of gecertificeerde instelling aan en maakt een analyse van de hulpvraag en leidt deze toe naar een hulpverlener bij de zorgaanbieders. Je zorgt dat kinderen en gezinnen op tijd gesproken worden, de behandeladviezen rondkomen en de hulp start. Je zorgt daarbij dat het team heldere instructies krijgt en gefaciliteerd wordt om de werkzaamheden uit te voeren. Je zorgt met het team dat er binnen Crossroads breed zicht is op de legitimatie van de zorg op zowel inhoudelijk als financieel gebied. Je onderhoudt hierbij nauw contact met de leden van de stuurgroep Crossroads en zorgt dat de overdracht naar de jeugdhulpverleners bij de zorgorganisaties soepel verloopt. Een goede samenwerking binnen jouw team is cruciaal. Je bouwt met het team verder aan goede relatie met onze verwijzers zoals de gemeentelijke wijkteams, (huis)artsen en de jeugdbescherming. Crossroads werkt ook samen met andere zorgaanbieders als onderaannemer. Het samenwerkingsverband is in deze regio eind 2022 gestart en is organisatorisch nog in ontwikkeling. Het ligt in de lijn der verwachting dat er één of twee Managers Crossroads komen. De bedoeling is dat jij een teamleider bent in het team van één van deze managers.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Crosssroads is er verantwoordelijk voor jongeren in onze regio zo snel, zo zelfstandig en zo ‘thuis’ mogelijk hoogspecialistische zorg te bieden. Jij gaat helpen om gezinnen met een complexe hulpvraag te koppelen aan de juiste zorgverlener, dat levert een uitdagende werkomgeving op. Jouw collega’s werken net als jij vanuit één van de samenwerkingspartners. Bij Crossroads is alle kennis en expertise dus gebundeld. Je hebt veel verantwoordelijkheid om samen de juiste expertise bij een hulpvraag in te zetten. Daarnaast biedt Crossroads medewerkers ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren.

"
Laatst hadden we bij Sterk Huis een The Voice avond. Dat was echt heel erg leuk. De leiding deden gekke dansjes. Het was de leukste middag bij Sterk Huis."
- Shannon 9 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je begint de dag met een teamoverleg waarin besproken wordt welke cliënten zijn aangemeld de vorige dag. Deze cliënten worden verdeeld over het team, zodat zij contact kunnen opnemen met de verwijzer om verder onderzoek te doen naar de hulpvraag en het juiste aanbod. Daarna informeer je het team over nieuwe afspraken met huisartsen en de samenwerking met wijkteams.

Na dit overleg heb je een werkoverleg met een partner van Crossroads over de samenwerking en toeleiding van cliënten vanuit het Aanmeldpunt naar die organisatie. Waar kan die overgang soepeler verlopen, en zijn er wachtlijsten? Samen met de gedragswetenschappers heb je een analyse gemaakt van hulpvormen die ontbreken en ontwikkeld moeten worden in de regio.

’s Middags heb je een overleg met de stuurgroep van Crossroads, waarin wordt besloten welke nieuwe zorgvormen ontwikkeld gaan worden en hoe de gesignaleerde knelpunten worden opgelost. Aan het einde van de dag staat nog een functioneringsgesprek gepland met een medewerker van het Aanmeldteam.

Wat verwachten wij van je?

Jij bent een bevlogen collega waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn in het werken voor gezinnen met kinderen met een complexe problematiek. Voor jouw teamleden en het netwerk ben je aanwezig, zichtbaar en present. Je bent een echte ambassadeur voor ons samenwerkingsverband. Je hebt goede sociale vaardigheden voor adviseren en voor het onderhouden van in- en externe contacten en daarbij in staat bent om te verbinden, verder visie te ontwikkelen en wil bijdragen aan de ontwikkeling van deze nieuwe fase van Jeugd- en gezinshulpverlening. Daarnaast ben je pro-actief en ondernemend in het signaleren en inspelen op feitelijke en verwachte ontwikkelingen en het vertalen hiervan in beleid. Je bent enthousiasmerend en je hebt overtuigingskracht bij het implementeren van beleidsontwikkelingen binnen de organisatie en het ketennetwerk. Je kunt goed procesmatig werken en je hebt een integraal denkvermogen.
Verder heb je:

Een HBO werk- en denkvermogen met analytisch inzicht.
Ervaring met het managen van een team met medewerkers uit verschillende organisaties, in een complexe veranderende omgeving op operationeel niveau in verbinding met tactisch en strategisch niveau..
Ervaring met het werken in een netwerkomgeving en het managen van verschillende belangen.
Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het doen van voorstellen voor veranderingen binnen de organisatie of het ketennetwerk.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Crossroads is een samenwerkingsverband waarbij alle medewerkers in dienst zijn van één van de acht zorgaanbieders. Jij komt in dienst van Stichting Sterk Huis en verricht vanuit deze organisatie je werkzaamheden voor het samenwerkingsverband.
  • De functie teamleider in salarisschaal 10, met salaris tussen € 3.310,84 en € 4.973,88 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 2024-2025.
  • Het betreft een dienstverband voor in eerste instantie van een jaar. Bij voldoende functioneren en ongewijzigde bedrijfseconomische omstandigheden zal het dienstverband voor (onbepaalde tijd) worden voortgezet. Een dienstverband van één jaar op ZZP basis is eveneens bespreekbaar.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en scholing.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Bram Luijten (Directeur Sterk Huis) 013 571 12 02. De vacature sluit op 14 juni 2024 De gesprekken worden gepland in overleg.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.