Stevige groepswerker jongeren 14+

sterkhuis-vacature_6

Stevige Groepswerker jongeren 14+

24 tot 36 uur │ HBO │Teteringen

Wat ga je doen?

Samen met je collega’s zorg je voor een gezond pedagogisch leefklimaat op de behandelgroep waar je werkt. Je creëert een veilige basis waarin door en met jongeren en hun netwerk gewerkt kan worden aan de behandeldoelen. 

Je levert een bijdrage aan het opstellen van het cliëntplan en je begeleidt jongeren en hun netwerk bij het werken aan de afgesproken doelen. Je ondersteunt en behandelt het gehele systeem, planmatig, methodisch en actiegericht, waarbij behandeling van ”vroegkinderlijk chronisch trauma” (VCT) de belangrijkste pijler is. Daarnaast heb je veel te maken met casuïstiek gericht op stabilisatie ter voorbereiding op EMDR of cognitieve gedragstherapieverwerking, waardoor jongeren kunnen komen tot het verwerken van vroegkinderlijk traumatische ervaringen.  

Waar ga je aan de slag?

Je gaat werken op de 24 uurs dag- en nachtbehandelingsgroep ‘Darwin’ in Teteringen. Hier begeleidt je samen met directe collega’s 8 jongeren van 14 jaar en ouder en hun systeem.

De behandelgroep is een plek voor jongeren die om verschillende redenen in hun ontwikkeling bedreigd worden. De problemen die er zijn kunnen niet meer opgevangen worden in het gezin of met de hulp van de omgeving. Vaak hebben de jongeren bepaalde gedragsproblemen; een laag gevoel van eigenwaarde en een gevoel van onvermogen zijn duidelijke kenmerken. In en vanuit deze behandelgroepen wordt aan de jongeren en hun gezin behandeling en begeleiding gegeven.

Wat verwachten wij van je?

Dat je een stevige collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met een complexe problematiek. Je hebt het talent om cliënten te motiveren en te stimuleren. Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. We zoeken iemand die communicatief sterk is en een ondernemende houding heeft. Als ambassadeur van Sterk Huis draag je helder uit waar Sterk Huis voor staat.

Daarnaast weet je op basis van jouw ervaring een zo optimaal mogelijk pedagogisch klimaat weg te zetten. Je draagt actief bij aan het vormgeven van het pedagogisch klimaat en je houdt een helikopterview op de behandeling van alle kinderen op de groep.

Daarnaast heb je:

  • Minimaal een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op minimaal HBO niveau;
  • minimaal 5 jaar ervaring met de doelgroep;
  • een SKJ registratie;
  • Kennis hebben van traumabehandeling is een pré.
  • kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen,  hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

Wat wij je bieden?

  • Een afwisselende functie in een professionele en dynamische werkomgeving.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • De functie Jeugd- en Gezinsprofessional C: Schaal 8, min. € 2.403,37  en max. € 3.568,98 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Onregelmatigheidstoeslag.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en reageren?

Wil je meer informatie over  deze functie, neem dan contact op met Fatiha Beukering, Teamcoördinator Laanzicht, tel. 06-21342132 of via mail: fatihabeukering@sterkhuis.nl.

Wil je reageren, stuur dan uiterlijk 6 oktober 2021  een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. van vacaturenummer 2021-64.

Voor interne kandidaten geldt dat zij hun motivatiebrief met CV kunnen sturen naarpz@sterkhuis.nlo.v.v. vacaturenummer 2021-64.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten  voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.