Stagiaire KTC

32 uur │ HBO Social Work / Pedagogiek │Goirle │ Sterk Huis

Wat ga je doen?
Als stagiaire binnen Sterk Huis maak je kennis met de verschillende facetten van de functie van pedagogisch medewerker. Welke taken je in de praktijk mag uitvoeren is afhankelijk van je leerjaar en je eigen ontwikkeling.

In zijn algemeenheid zijn je taken als stagiaire KTC:
– Het ondersteunen van jongeren op verschillende levensgebieden, denk aan gezondheid, financiën of het regelen van 18+ zaken.
– Het observeren en deelnemen van begeleidingsgesprekken met jongeren.
– Het ondersteunen van de pedagogisch medewerkers op de groep.
– Het kritisch meedenken in overleggen samen met de ambulant hulpverlener en gedragswetenschapper ten goede aan het zelfstandigheid (/behandel)traject voor de jongere.

Tijdens je stage word je omringd door deskundige collega’s die met passie voor hun vak heel graag hun kennis met je delen. Dit betekent dat je tijdens je stage alle hulp krijgt die je nodig hebt.

Waar ga je aan de slag?
Binnen cluster 6 ga je aan de slag op de voorziening kamertraining. Hier wonen jongeren tussen de 16 en 23 jaar die werken richting zelfstandigheid. Kamertraining houdt in dat de jongere in enige mate zelfredzaam is maar op verschillende levensgebieden nog wat ondersteuning nodig heeft.
Dit kan zijn op het gebied van huisvesting, dagbesteding, financiën, gezondheid, gezinssituatie of sociaal netwerk zijn.

Wat verwachten wij van je?
Dat je een enthousiaste stagiaire bent en je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Je bent:
– Studerend voor HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 3 en/of 4);
– Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week;
– Enige mate van zelfstandigheid en pro-activiteit;
– Geïnteresseerd in de doelgroep en in het bieden van (trauma)behandeling;
– Integer; vóór aanvang van je stage overleg je een originele Verklaring Omtrent Gedrag(VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst.
– Leergierig, flexibel, gericht op samenwerking en kan goed improviseren

Wat wij je bieden?
– Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
– Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
– Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
– Een stagevergoeding €256,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.
– Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie
– Introductiebijeenkomst
– Indien vereist voor je opleiding deelname BIC

Informatie en solliciteren
Nadere informatie over de stageplaats wordt tijdens kantooruren graag verstrekt door Margot Bak Team coördinator op (06-82048035)

Stuur per mail je schriftelijke sollicitatie, inclusief CV en motivatiebrief, uiterlijk vóór 10 november 2020 naar het emailadres stage@sterkhuis.nl onder vermelding van stage februari 2021 – 44 Stagiaire KTC.