Stagiaire communicatie 0 – 36 uur

stageplaatsen_omslag

Communicatie – Journalistiek – Marketing – Vormgeving

Schud jij een campagne zo uit je mouwen? Vind jij het leuk om content te creëren voor op onze website, TikTok, Facebook of Instagram? Organiseer jij ons volgende (online) evenement? Dan zoeken wij jou! Sterk Huis is per februari 2023 op zoek naar een meewerkstagiaire op de afdeling PR en Communicatie.

>> Over Sterk Huis

Sterk Huis biedt hulp aan iedereen die vragen of problemen heeft op het gebied van veiligheid, ontwikkeling en opvoeding. Zo biedt Sterk Huis hulp aan tienermoeders, slachtoffers van huiselijk geweld en slachtoffers van seksueel misbruik.

>> Over de stage

Tijdens je stage werk je op de afdeling PR en Communicatie. Een aantal werkzaamheden als stagiaire kunnen zijn:

  • Campagneontwikkeling
  • Communicatie en conceptontwikkeling voor Sterk Huis
  • Content creëren voor onze social media kanalen en website
  • Ook mag je werken aan je eigen stage-opdracht
  • Meehelpen met organisatie van evenementen
  • Bijhouden van Intranet

Je krijgt een compleet beeld van het werken bij de PR en Communicatie afdeling van een grote maatschappelijke organisatie.

Wij bieden jou een stageplek bij een interessant bedrijf waarin jij meer kunt betekenen voor kinderen en volwassenen. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, wordt persoonlijk begeleid en er is oog voor jouw eigen doelen. Je leert meer over conceptontwikkeling en communicatie rondom thema’s als huiselijk geweld, seksueel misbruik, opvoeding en ouderschap. Stagevergoeding en onkostenvergoeding zijn bespreekbaar.

>> Over jou:

– Je bent nieuwsgierig

– Je bent een aanpakker en durft initiatief te nemen

– Je bent creatief

– Je verdiept je graag in kwetsbare doelgroepen

– Je hebt passie voor communicatie, campagne- en conceptontwikkeling

– Ervaring met Adobe programma’s zoals Photoshop en Indesign is een pré

Nienke de Leeuw – Stagiaire PR & Communicatie en student Trend Research and Concept Creation in Lifestyle

Mijn stage bij de communicatie afdeling van Sterk Huis komt alweer bijna richting zijn einde. Ik ben heel blij dat ik voor deze stage heb gekozen en dankbaar dat ik onderdeel mag zijn en blijven van zo’n leuk team! Mijn collega’s geven mij de vrijheid om de stage zo in te richten, dat het past bij mijn opleiding en bij wat ik leuk vind om te doen. Als ik met nieuwe ideeën kom wordt er ook echt naar geluisterd en mag ik het direct gaan uitvoeren! Tijdens de stage heb ik mij verdiept in kwetsbare doelgroepen en geleerd hoe ik deze kan bereiken. Zo heb ik heb een TikTok campagne mogen maken voor slachtoffers van Eergerelateerd geweld. Het schrijven van blogs voor op de website, het vormgeven van een flyer en het bijhouden van de social media kanalen zijn een aantal voorbeelden van werkzaamheden die je op deze afdeling zult gaan doen! Deze stage is echt wat voor jou als je graag andere wilt helpen, enthousiast en open bent!”

Rob van de Wetering – Stagiaire PR & Communicatie en student communicatie

“Werken op de communicatieafdeling van Sterk Huis is elke dag weer anders. Een tekst schrijven voor de website van alsjeuitelkaargaat.nl, de social media aanvullen met sterke content of meedenken aan een campagne voor Internationale Vrouwendag. Zomaar een greep uit de dagelijkse werkzaamheden als stagiair bij Sterk Huis. Vind je onderwerpen zoals huiselijk geweld, pleegzorg, of bijvoorbeeld scheiden interessant en lijkt het je gaaf om daarvoor iets te betekenen? Houd je van flexibiliteit en kun je ook goed zelfstandig werken? Dan is Sterk Huis misschien wel de perfecte stage voor jou. Stage lopen bij Sterk Huis betekent voor mij het gevoel hebben dat ik aan iets werk, wat er toe doet. Dat geeft mij heel veel motivatie en voldoening. Het communicatieteam van Sterk Huis helpt je goed verder bij jou ontwikkeling. Op kantoor is het altijd gezellig en voel je je ook echt part of the team. Koffie halen doen ze zelf wel hoor!”

Britt Rave – Stagiaire PR & Communicatie en student Lifestyle studies

“Hoi mijn naam is Britt en sinds februari loop ik stage bij Sterk Huis. Al heel vroeg wist ik dat dit de plek voor mij zou zijn; Sterk Huis is maatschappelijk betrokken en op de afdeling communicatie en PR voel en merk je dit ook. Je krijgt kansen die je ergens anders niet zomaar krijgt, je werkt in een enorm gezellig team en binnen een prettige organisatie Je krijgt de mogelijkheid om op meerdere punten actief te zijn binnen de organisatie, waardoor je ook de hele organisatie leert kennen. Er wordt een beroep gedaan op je zelfstandigheid wat bijdraagt aan je professionele ontwikkeling, maar wanneer het nodig is staat er altijd iemand voor je klaar. Ik heb hier in een korte tijd al enorm veel geleerd!  

Ben jij sociaal, communicatief sterk, zelfstandig en gezellig dan weet ik zeker dat Sterk Huis op jou zit te wachten als nieuwe stagiaire.”

>> Iets voor jou?

Nadere informatie over de stageplaats wordt graag verstrekt door Sophie Roels via sophieroels@sterkhuis.nl.

Stuur per mail je schriftelijke sollicitatie, inclusief CV en motivatiebrief naar het emailadres stage@sterkhuis.nl o.v.v. van stagenr. 2022-11.