Stagiaire Behandelgroepen Teteringen

sterkhuis-vacature_8

32 uur │ HBO Social Work / Pedagogiek │Teteringen │ Sterk Huis

Wat ga je doen?

Als stagiaire binnen Sterk Huis West-Brabant maak je kennis met het waarborgen van een veilig pedagogisch leefklimaat op een 24-uurs setting en het bieden van individuele behandeling/begeleiding binnen de behandelgroepen. Daarnaast stel je samen met de pedagogisch medewerkers, de gedragswetenschapper en de ambulant hulpverlener multidisciplinaire plannen van aanpak op waarin concrete behandeldoelen en acties worden geformuleerd voor cliënten in een residentiële setting. Je observeert en begeleidt cliënten op individueel- en/of groepsniveau bij de uitvoering van het individuele plan van aanpak zodat de afgesproken doelen worden gerealiseerd. Daarnaast is het van belang om het groepsdynamische proces te onderkennen en te begeleiden. Als stagiaire binnen Sterk Huis maak je kennis met de verschillende facetten van de functie pedagogisch medewerker. Welke taken je in de praktijk mag uitvoeren is afhankelijk van je leerjaar en je eigen ontwikkeling. In zijn algemeenheid zijn je taken als stagiaire:

 • Bijwonen van multidisciplinaire overleggen
 • Groepsdynamische processen herkennen en erkennen
 • Ondersteunen in de individuele behandeling van de jongeren
 • Kritisch feedback vragen en geven

Tijdens je stage word je omringd door deskundige collega’s die met passie voor hun vak heel graag hun kennis met je delen. Dit betekent dat je tijdens je stage alle hulp krijgt die je nodig hebt.

Waar ga je aan de slag?

Je loopt stage op een van de 24 uurs dag- en nachtbehandelingsgroepen in Teteringen. Je biedt hulpverlening aan kinderen/jongeren, variërend in de leeftijd van 6-14 jaar, 12-15 jaar of 15-18 jaar (en hun systeem) die (onvoldoende gebruik maken van gangbare opvoedingsmoeilijkheden of) zich in hum primaire leefomgeving niet staande kunnen houden. Het doel is het ondersteunen, planmatig, methodisch en actiegericht behandelen van het gehele gezinssysteem, waarbij behandeling van ‘’vroegkinderlijk chronisch trauma’’ de belangrijkste pijler is. In en vanuit deze behandelgroepen wordt aan de jongeren en hun gezin behandeling en begeleiding gegeven. Binnen een behandelgroep staan het bieden van veilig, overzichtelijk en stimulerend klimaat centraal.

 Wat verwachten wij van je?

Dat je een enthousiaste stagiaire bent en je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht.

Je bent:

 • Studerend voor HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 3 en/of 4);
 • Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week;
 • Integer; vóór aanvang van je stage overleg je een originele Verklaring Omtrent Gedrag(VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst.
 • Leergierig, flexibel, zelfstandig, gericht op samenwerking en kan goed improviseren

Wat wij je bieden?

 • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
 • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
 • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
 • Een stagevergoeding €256,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.
 • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie
 • Introductiebijeenkomst
 • Deelname BIC

Informatie en solliciteren

Nadere informatie over de stageplaats wordt tijdens kantooruren graag verstrekt door Fatiha Beukering, teamcoördinator op 06-21342132

Stuur per mail je schriftelijke sollicitatie, inclusief CV en motivatiebrief, uiterlijk vóór 10 november 2021 naar het emailadres stage@sterkhuis.nl o.v.v. vacaturenummer 2022-07 stage Behandelgroepen Teteringen  februari 2022.

De sollicitatiegesprekken staan ingepland op donderdag 2 december en vrijdag 3 december van 10.00-13.00.