Ben jij onze nieuwe
Stagiair Sport- en Bewegingsagoog Oekraïense vluchtelingen?
Stagiair Sport- en Bewegingsagoog Oekraïense vluchtelingen
28 - 36 uur
Oost-Brabant
Stagevergoeding
Relevante werkervaring
MBO/ HBO
Kennis van de maatschappelijke ontwikkelingen
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Als stagiair sta je klaar voor Oekraïense jongeren die zonder ouders naar Nederland zijn gekomen, gevlucht vanwege oorlog, geweld, terreur of politieke onveiligheid. Ze hebben het verlangen om terug te keren zodra het voldoende veilig is en enkele anderen willen een stabiel leven in Nederland opbouwen. Je helpt samen met de sport- en bewegingsagoog deze alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV) met het integreren van sport en bewegen in het dagelijks leven om zich zo te blijven ontwikkelen en hun tijd in het vreemde Nederland goed, veilig en zo zelfstandig mogelijk te besteden.

Hoe doe
je dat?

Op een locatie in Mierlo worden jonge Oekraïense vluchtelingen begeleid. Jij als stagiair ondersteunt de agogisch vakspecialist waarbij jullie specialisme gericht is op sport en bewegen en samen ondersteunen jullie de mentoren van de groep. Door jouw innovatieve en creatieve individuele of groepsbegeleiding zorg jij er mede voor dat de behandeling van de jongere optimaal tot zijn recht komt. Je bent een vast gezicht voor de groep en zorgt dat zowel jongeren als vrijwilligers zich gezien voelen.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Jullie startten de ochtend met een korte overdracht en kop koffie met de collega’s. Ondertussen bekijken jullie de inschrijflijst voor de ochtendactiviteit. Je doet een rondje langs de kamers en staat op tijd start klaar voor een trainingsrondje met 8 jongeren in de omgeving.

Tijdens de training hebben jullie gemerkt dat 1 jongen wat achteraan loopt die eigenlijk hartstikke fit is. Je collega vakspecialist heeft na afloop een gesprek met hem. Jij mag ook aanwezig zijn tijdens dit gesprek. De jongere vertelt dat hij wat spanningen heeft over zijn familie en daardoor slecht slaapt. Je geeft dit door aan zijn mentor.

In de middag gaan jullie met wat jongeren samen zitten om wat nieuwe activiteiten te bedenken. Jongeren willen graag nieuwe contacten opbouwen, dus je gaat onderzoeken of je activiteiten met het jongerenwerk in Mierlo samen op kan pakken.

Omdat je vandaag vroeg bent begonnen, ben je ook al op tijd klaar. Heerlijk een lange vrije avond en morgen kan je ook nog uitslapen, want dan heb je een middagdienst. Je doet snel nog een rondje langs de jongeren om ze te herinneren aan de spellenmiddag morgen en vertrekt dan naar huis.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een enthousiaste stagiair(e) en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Je bent leergierig, flexibel, gericht op samenwerking en kan je goed improviseren. Verder ben je:

Studerend voor een MBO of HBO opleiding zoals sport en bewegen of sportdocent waarbij je ook sociaal pedagogische kennis opdoet of Sportkunde.
Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
In staat om een originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst aan te leveren.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
  • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
  • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
  • Een stagevergoeding € 400,00 bruto per maand o.b.v. 32 uur of meer per week.
  • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie en deelname aan de introductiebijeenkomsten.
  • Deelname aan ons stagiair meedenk team, het BIC.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over  deze functie, neem dan contact op met teamleider Astrid van Overbeek via 06 43 14 72 28 of Freek van der Horst, Sport- en Bewegingsagoog, via 06 82 62 10 93. De vacature sluit op 15 maart 2024. De gesprekken vinden plaats op 26 maart 2024. 

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.