Ben jij onze nieuwe
Stagiair Mentor Oekraïense vluchtelingen?
Stagiair Mentor Oekraïense vluchtelingen
28 - 36 uur
Oost-Brabant
Stagevergoeding
Relevante werkervaring
MBO/ HBO
Affiniteit met werken met jonge vluchtelingen
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je staat klaar voor Oekraïense jongeren die zonder ouders naar Nederland zijn gekomen, gevlucht vanwege oorlog, geweld, terreur of politieke onveiligheid. Ze hebben het verlangen om terug te keren zodra het voldoende veilig is. Je helpt deze alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV) in een huislijke setting om zich te blijven ontwikkelen en hun tijd in het vreemde Nederland goed, veilig en zo zelfstandig mogelijk te besteden.

Hoe doe
je dat?

Op een schitterende locatie in Mierlo worden jonge Oekraïense vluchtelingen begeleid. Vanuit een co-creatie tussen twee andere partijen en Sterk Huis geef je professionele ondersteuning aan de jongeren en hun vrijwilligers. Door innovatief en creatief te zijn en out-of-the-box te denken weet je jouw steentje bij te dragen. Je bent een vast gezicht en zorgt dat zowel jongeren als vrijwilligers zich gezien voelen. Je staat naast ze, bent begripvol, maar spreekt ieder ook aan op hun verantwoordelijkheid om kansen te grijpen. Welke taken je in de praktijk mag uitvoeren is afhankelijk van je leerjaar en je eigen ontwikkeling. Tijdens je stage word je omringd door deskundige collega’s die graag hun kennis met je delen. Dit betekent, dat je tijdens je stage alle kunt hulp krijgen die je nodig hebt. Je bent hierbij zelf verantwoordelijk voor je proces.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Vandaag ontvang je, samen met een collega en vrijwilliger, een nieuwe jongen en meisje. Broer en zus. Jullie zorgen ervoor dat ze zich welkom voelen in deze spannende nieuwe omgeving. Jullie stemmen urgente actiepunten af en checken of de vrijwilliger ergens ondersteuning bij nodig heeft. Welke actiepunten jij als stagiair mag oppakken, stemmen jullie gezamenlijk af.

Aan het eind van de middag komen de meeste jongeren thuis. Je sluit je even aan bij de jongeren die in de woonkamer gaan hangen. Een van de meisjes trekt zich al snel wéér terug. Je besluit dit bij je collega te melden, zodat jullie even een praatje met haar kunnen gaan maken. Hoewel ze aanvankelijk niets wil vertellen, lukt het jullie om haar vertrouwen te winnen. Ze wordt gepest door een huisgenoot. Samen kijken jullie hoe je de situatie voor en vooral mét haar kan verbeteren.

In de avond komt er een vrijwilliger op de groep slapen. Vorige keer heeft hij een incident meegemaakt en vindt het toch weer een beetje spannend. Door hier nog even met een kop koffie bij stil te staan, weet hij hoe hij kan reageren als het incident zich dreigt te herhalen. Je aanbod om wat langer te blijven, vindt hij niet meer nodig.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een enthousiaste stagiair(e) en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Je bent leergierig, flexibel, gericht op samenwerking en kan je goed improviseren.Verder ben je:

Studerend voor MBO of HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 3 en/of 4).
Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
In staat om een originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst aan te leveren.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
  • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
  • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
  • Een stagevergoeding € 400,00 bruto per maand o.b.v. 32 uur of meer per week.
  • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie en deelname aan de introductiebijeenkomsten.
  • Deelname aan ons stagiair meedenk team, het BIC.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Astrid van Overbeek via 06 43 14 72 28 of Almaz Wijkel 06 43 82 64 78. De vacature sluit op 15 maart 2024. De gesprekken vinden plaats op 25 maart 2024. 

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.