Ben jij onze nieuwe
Stagiair Kinderdagverblijf?
Stagiair Kinderdagverblijf
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Stagevergoeding
Relevante werkervaring
MBO/ HBO
Affiniteit met het jonge kind
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Het belang van het jonge kind staat voorop. Jij werkt aan de basis: aanbieden van structuur en goede verzoring van het kind. De Kinderen op deze jonge leeftijd zijn zeer kwetsbaar. Zij hebben in hun jonge levensjaren al te maken gehad met onveiligheid, bijvoorbeeld huislijke geweld of andere trauma’s. Hun situatie is vaak schrijnend en dat heeft meestal meerdere oorzaken.

Hoe doe
je dat?

Jij ondersteunt jouw collega’s met het aanbieden van een veilige en gezonde omgeving voor het jonge kind. Je biedt een dagstructuur aan, verzorgt de kinderen, hebt contact met ouders, neemt (gedeeltelijk) het mentorschap op je en je biedt ondersteuning bij de opvoeding. Daarnaast neem je deel aan het teamoverleg met de gedragswetenschappers, neem je deel aan de ontwikkelgesprekken met ambulant hulpverleners, ouders en betrokken pedagogisch medewerkers, denk je mee over het beleid binnen Sterk Huis en neem je deel aan het BIC (beroepsinnovatie centrum). Welke taken je in de praktijk mag uitvoeren is afhankelijk van je leerjaar en je eigen ontwikkeling. Tijdens je stage word je omringd door deskundige collega’s die graag hun kennis met je delen. Dit betekent, dat je tijdens je stage alle kunt hulp krijgen die je nodig hebt. Je bent hierbij zelf verantwoordelijk voor je proces.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je dag begint om 08.00 uur. Je praat even bij met je collega en bespreekt de geplaatste kinderen die vandaag komen en eventuele bijzonderheden. Je stemt met je collega af of je vandaag bij de baby’s ondersteunt of bij de peuters.

Om 08.30 uur gaat de telefoon, een medewerker van een behandelgroep voor tienermoeders belt dat één van de moeders een slechte nacht heeft gehad en vraagt of haar kindje ter ondersteuning van moeder kan worden opgevangen vanochtend. Je overlegt met je collega en bekijkt de plaatsingslijst of dit kan. Tegelijkertijd staat er een moeder met haar kindje voor de deur. Je heet ze welkom en vraagt of er bijzonderheden zjin voor de opvang van vandaag. Je schrijft alle bijzonderheden op.

Je collega vraagt of je met een kindje dat moeilijk in slaapt komt een rondje kan gaan wandelen op het terrein van Sterk Huis. Nadat je terug bent verschoon je de luier en maak je het flesje klaar. Je geeft de voeding en schrijft op het bord wanneer het kindje heeft gegeten en geslapen. Als moeder haar kindje komt ophalen dan koppel je aan moeder terug hoe de dag is gegaan. Je ruimt alles op en de dag zit er weer op.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een enthousiaste stagiair(e) en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Je bent leergierig, flexibel, gericht op samenwerking en kan je goed improviseren.Verder ben je:

Studerend voor MBO niveau 4 of HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 2, 3 en/of 4 eventueel koppelstage en afstudeermogelijkheid).
Beschikbaar voor 32 uur per week.
In staat om een originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst aan te leveren.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
  • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
  • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
  • Een stagevergoeding € 400,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.
  • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie en deelname aan de introductiebijeenkomsten.
  • Deelnemen aan het Beroeps Innovatie Centrum (BIC), waar je leert innoveren door samen met andere stagiairs te werken aan projecten die voor Sterk Huis relevant zijn.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over  deze functie, neem dan contact op met teamleider Anne Duis, via 06 43 78 82 88 of Ine van Bebber, via 013 530 94 00. De vacature sluit op 15 maart 2024. De gesprekken vinden plaats op 21 maart 2024.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.