Ben jij onze nieuwe
Stagiair Jeugd- en Gezinsteam Heusden?
Stagiair Jeugd- en Gezinsteam Heusden
28 - 36 uur
Oost-Brabant
Stagevergoeding
Relevante werkervaring
HBO
Affiniteit met jongeren
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet jezelf in voor kinderen, gezinnen, vrouwen en mannen die in een situatie zitten die schadelijk is of was. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandeling, bedreiging, eergerelateerd geweld, seksueel misbruik, complexe scheidingen of mensenhandel. Een diverse groep dus. Vaak is er sprake van complex trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip. Jouw doel wordt om er eerder bij te zijn en te voorkomen dat problemen schadelijk worden.

Hoe doe
je dat?

Je ondersteunt jeugdigen en gezinnen bij het oplossen van uiteenlopende problemen en het duurzaam verbeteren van hun situatie. Gezinnen vragen bijvoorbeeld hulpvragen over opvoeden, veiligheid, schulden, gedragsproblematiek van kinderen, omgaan met een beperking, omgang met psychiatrische/ psychische klachten, echtscheiding en huiselijk geweld. Je werkt oplossingsgericht en betrekt het netwerk en de informele zorg in de wijk erbij. Waar nodig werk je samen met aanvullende hulpvormen. Een nieuwe vorm van hulpverlening is de directe samenwerking met huisartsen. Na een brede intake ga je meteen aan de slag met het begeleiden van gezinnen, zonder tussenkomst van een beschikking. Welke taken je in de praktijk mag uitvoeren is afhankelijk van je leerjaar en je eigen ontwikkeling. Tijdens je stage word je omringd door deskundige collega’s die graag hun kennis met je delen. Dit betekent, dat je tijdens je stage alle hulp kunt krijgen die je nodig hebt. Je bent hierbij zelf verantwoordelijk voor je proces.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je begint jouw dag met een bakje koffie. Je bereidt jouw dag voor en werkt je mail af.

Vervolgens ga je op huisbezoek met jouw stagebegeleider om een kortdurend traject ambulante gezinsbegeleiding te geven bij een gezin vanuit een verwijzing van een huisarts.

Aan het eind van de dag spreek je enkele collega’s van het jeugd en gezinsteam om te bespreken hoe zij hun dag hebben ervaren. Daarnaast bel je de gemiste oproepen terug en beantwoord je de laatste e-mails.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een enthousiaste stagiair en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Je bent leergierig, flexibel, gericht op samenwerking en kan je goed improviseren.Verder ben je:

Studerend voor HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 3 en/of 4).
Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
In staat om een originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst aan te leveren.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
  • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
  • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
  • Een stagevergoeding € 400,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.
  • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie en deelname aan de introductiebijeenkomsten.
  • Deelnemen aan het Beroeps Innovatie Centrum (BIC), waar je leert innoveren door samen met andere stagiairs te werken aan projecten die voor Sterk Huis relevant zijn.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Rosanne Thijssen via 06 22 41 85 82. De vacature loopt af op 15 maart 2024. De gesprekken vinden plaats op 2 april 2024 of in overleg.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.