Ben jij onze nieuwe
Stagiair Jeugd- en Gezinsprofessional Veilige Opvang Observatieafdeling?
Stagiair Jeugd- en Gezinsprofessional Veilige Opvang Observatieafdeling
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Stagevergoeding
Relevante werkervaring
MBO/ HBO
Affiniteit met observeren
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet je in voor kwetsbare gezinnen waarbij sprake is van complexe problematiek en hulpvragen. Zij hebben ondersteuning nodig bij de manier waarop zij hun ouderschap vormgeven. Er kan sprake zijn van een onderliggend trauma, chronische problematiek zoals LVB of psychiatrie of een verslavingsachtergrond. Sterk Huis gunt deze gezinnen een zo zelfstandig mogelijk en veilig bestaan waarin zij als gezin samen verder kunnen groeien en ontwikkelen.

Hoe doe
je dat?

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit met bijzondere aandacht voor de kinderen in het gezin. Je observeert en draagt bij aan de 24/7 begeleiding van de gezinnen die 12 tot 20 weken op de afdeling verblijven. Het is het doel van je collega’s om samen met het multidisciplinaire team en het gezin in beeld te krijgen hoe het ouderschap vormgegeven kan worden om te komen tot optimale omstandigheden voor het gehele systeem. Je werkt hierbij mee aan het (zelf)vertrouwen, de pedagogische vaardigheden en de eigenwaarde. De afdeling werkt samen met andere instanties waaronder Veilig Thuis, gecertificeerde instellingen en andere zorgaanbieders.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Vandaag heb je een tussendienst van 12.00 uur in de middag tot het begin van de avond. Je sluit aan bij een korte overdracht met je collega’s. Er heerst spanning bij één gezin. Je houdt hen vandaag extra in de gaten en laat samen met je andere collega aan hen weten dat je er voor ze bent wanneer ze je nodig hebben.

Zodra jullie ingelicht zijn, maak je een rondje op de afdeling om iedereen gedag te zeggen. Je sluit aan bij een observatiemoment en ziet hoe moeder de fles maakt en geeft aan haar kind. Dit rapporteer je na de observatie direct in het systeem en laat dit door je collega controleren. Je hoort geluid komen uit een van de units. Je gaat kijken en ziet dat moeder boos en luid sprekend telefoneert. Direct informeer je de collega. Achteraf reflecteren jullie samen de gebeurtenis en komt er naar boven dat in de eigen jeugd haar ouders vaak boos op haar waren.

Plots staat een vader boos aan je kantoordeur, omdat hij het gevoel heeft tegengewerkt te worden en komt bij je collega verhaal halen. Jullie snappen dat zijn woede niet op jullie gericht is en je collega gaat met hem in gesprek waardoor hij kalmeert. Je beseft dat er voor ouders veel afhangt van het observatietraject. Achteraf bespreken je collega en jij de situatie zodat je hiervan kan leren.

Het is etenstijd. Alle cliënten koken voor zichzelf en je sluit aan bij diegene die nog in de eerste fase van hun traject zitten. Je observeert het koken en eten en ook dit rapporteer je. Ook dit laat je controleren door je collega. De avond verloopt rustig, jullie dragen de belangrijkste zaken over aan de slaapdienst en je gaat naar huis.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een enthousiaste stagiair(e) en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Je bent leergierig, flexibel, gericht op samenwerking en kan je goed improviseren.
Verder heb je:

Studerend voor MBO niveau 4 of HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 3).
Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
In staat om een originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst aan te leveren.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
  • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
  • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
  • Een stagevergoeding € 400,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.
  • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie en deelname aan de introductiebijeenkomsten.
  • Deelnemen aan het Beroeps Innovatie Centrum (BIC), waar je leert innoveren door samen met andere stagiairs te werken aan projecten die voor Sterk Huis relevant zijn.

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je terecht bij teamleider Sarah van Moorsel, via 06 51 10 76 29. De vacature sluit op 15 maart 2024. De gesprekken worden in overleg gepland.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.